5 évnél régebbi cikk

Lélegzetelállító az élőszereplős Dumbó-film első előzetese
Fehérvár Médiacentrum fotójaLélegzetelállító az élőszereplős Dumbó-film első előzetese

Megvan még gyerekkorunk egyik kedvenc Disney-rajzfilmje? Nem, nem Az oroszlánkirályra gondoltam és nem is a 101 kiskutyára, hanem az elsők között bemutatott nagyfülű elefántra, Dumbóra. Na, mármost az a helyzet, hogy a kis Dumbóból élőszereplős film is készül és garantáltan már magától az előzetestől is könnybe lábad a szemetek.

Manapság egyre jobban nyom a Disney: nem elég, hogy életet lehelt a Star Wars-sorozatba, de még a klasszikus rajzfilmek élőszereplős mozikba való átültetésébe is belekóstolt. Mit belekóstolt? Szinte évente találkozhatunk valamelyik gyerekkori kedvencünkkel a mozivásznon, ami természetesen nagyon is jó, ugyanis igencsak szívmelengető érzés, hogy viszontláthatjuk kedvenc kis mesehőseinket. 

A dzsungel könyve, a Tarzan legendája és A szépség és a szörnyeteg sikerei után a Disney futószalagon gyártja tovább az élőszereplős egész estés rajzfilm-mozikat, így már nem kell sokat várni Micimackó legújabb kalandjára, a Barátom, Róbert Gidára, amely Ewan McGregorral a főszerepben augusztus 2-án debütál a hazai mozikban. Aztán ott van még nekünk a 2018 őszére tervezett Maugli is, amely ismételten A dzsungel könyve világába kalauzol el bennünket.

Igen ám, de akik odavannak a Disney-mesékért, azoknak van még egy óriási hírem: Maugli után szinte rögtön, 2019 tavaszán érkezik egy másik jól ismert mese, a Dumbó élőszereplős filmváltozata. A történetet azt hiszem, már mindenki keni-vágja: a kis Dumbót sokan csúfolják nagyra nőtt fülei miatt, ám édesanyja a védelmére kel, akit emiatt veszettnek nyilvánítanak és elkülönítik. Dumbó ennek ellenére sem adja fel és nagyra nőtt füleinek köszönhetően ő lesz a legnagyobb attrakció, amely aztán egészen Hollywoodig repíti.

Mindenki kedvenc kis elefántja 2019. március 28-án érkezik meg a hazai mozikba és nem más rendezi, mint a mesék mestere, Tim Burton (Frankenweenie - Ebcsont beforr, Ollókezű Edward). A jövő év egyik legjobban várt filmjéhez olyan híres színészek sikerült megnyerni, mint Colin Farrell, Eva Green, Danny DeVito és Michael Keaton. A siker szinte garantált.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek