5 évnél régebbi cikk

Lezárult a rocky-szezon: 7 arany, 10 ezüst, 12 bronz a mérlegen
Lezárult a rocky-szezon: 7 arany, 10 ezüst, 12 bronz a mérlegen

Véget ért a szezon a KID Rock and Roll SE táncosai számára. Az elmúlt félévben számtalan területi és országos aranyérmet szereztek az egyesület tagjai, s még a világkupán is nagyon szépen szerepeltek megyénk sportolói.

Mozgalmas hónapokon vannak túl a KID Rock and Roll SE táncosai: a versenyszezon most zárult le, s igencsak elégedettek lehetnek a székesfehérvári és környékbeli fiatalok, valamint edzőik is, hiszen remek teljesítményt nyújtottak ebben a félévben is a sportolók. Szinte nem volt olyan hétvége, amikor ne mutatták volna be tudásukat különböző kupákon, helyi, regionális és országos megmérettetéseken.

 Kirchkeszner Máté és Bartl Zsófia a dobogó második fokán

Pár hónappal ezelőtt említettem már ezt az egyesületet itt az fmc-n az egyik cikkemben, amikor a KID Rock-táncosok a Dunántúli Akrobatikus Rock ’n’ Roll Táncversenyen és a Székesfehérváron megrendezett Fejér-Kupa Országos Táncművészeti Fesztiválon szórakoztatták a közönséget és a zsűrit – igencsak sikeresen.

A 2006-ban alapított szervezet keretein belül évente több száz gyermek tanul az egyesület alapítója, a többszörös világbajnok Putics-Bondor Virág (és társai) kezei között. Az elmúlt 12 évben több ezer gyermeket terelgettek Virágék az egészséges életmód felé, s vezették rá őket arra, hogy rendszeresen sportoljanak, s vigyázzanak étrendjükre.

Rocker Ladies

A KID Rock-tól már megszokhattuk, hogy párosai általában mindig benne vannak a világversenyek nyolcaddöntőiben (vagyis az első 24-ben), formációik pedig a középdöntőkben (ami az első 12-t jelenti). Tavaly az egyik junior párosuk 14. lett a világbajnokságon, az egyesület egyik C kategóriás párosa pedig 2017-ben országos bajnoki címet szerzett, s magyar bajnoki második lett.

S, hogy hogyan zárták most a szezont? Ezt foglaljuk össze:

A területi versenyeken

négy aranyérmet gyűjtött be az egyesület. Ebből kettőt a Csinizsaruk fantázia nevű felnőtt kisformáció hozott el, ők jelenleg területi ranglista vezetőknek számítanak. A másik kettőt pedig a Sevinger Dávid – Gönczöl Regina felnőtt B páros tudhatja magáénak, akik szintén vezetik a területi ranglistát.

Csinizsaruk

A nyolc ezüstéremből egy a Pocahontas children nagyformációé, kettő a Venga Girls serdülő nagyformációé, egy a Rocker Ladies junior nagyformációé, egy a Kirchkeszner Máté-Bartl Zsófia felnőtt C párosé, egyet a Prodigy Project felnőtt nemzeti kisformáció kapott,  a Baby Dolls felnőtt nemzetközi nagyformáció pedig kettőt.

Baby Dolls

A bronzok is bőven hullottak, szám szerint tíz! Radnai Kristóf és Nagy Noémi children párosa két bronzot táncolt össze, a Pocahontas children nagyformáció egyet, a Flame Princess children nagyformáció egyet, a Rock-It! serdülő kisformáció kettőt, a Gró-Sokk serdülő nagyformáció kettőt, és a Rocker Ladies junior nagyformáció is kettőt.

Az országos versenyeken

aranyérmet szerzett az Unstoppable gyermek duó, az Amazonok gyermek csoport, s a Trollok mini formáció.

A Happy Days gyermek csoport ezüstéremmel a nyakában tért haza.

Bronzéremmel pedig a Kirchkeszner Máté és Bartl Zsófia felnőtt C párost jutalmazták (akik az országos ranglista negyedik helyén állnak).


Prodigy Project 

A Girlsrock junior csoport a negyedik helyezésnek örülhetett, ahogy az országos ranglista negyedik helyén álló Csinizsaruk felnőtt kisformáció is. A Ghosbusters junior kisformáció az ötödik lett (ők az országos ranglista negyedik helyén állnak), őket követi a Pocahontas children nagyformáció (az országos ranglista hatodik helyén állnak), s szintúgy hatodik a Prodigy Project felnőtt nemzeti kisformáció (az országos ranglista hetedik helyének örülhetnek) és a Sevinger Dávid – Gönczöl Regina felnőtt B páros (országos ranglista hetedik helyezéssel.)

A nemzetek közötti versenyeknél

meg kell említenünk Slavonski Brod-ot, hiszen Kirchkeszner Máté és Bartl Zsófia ezüstérmes lett!

Kirchkeszner Máté és Bartl Zsófia edzőjével, Putics-Bondor Virággal

A Világkupán

Zágrábban Sevinger Dávid és Gönczöl Regina felnőtt B párosa pedig a 21. helyen végzett.

Sevinger Dávid és Gönczöl Regina edzőjével, Putics-Bondor Virággal

A KID Rock and Roll SE elnöke, edzője, Putics-Bondor Virág ezúton is köszöni mindenkinek, aki munkájával hozzásegítette a fiatalokat a sikerhez (akár ötletekkel, zenével, háttérmunkálatokkal), név szerint kiemelve:  Horváth Zsófia Ibolya, Kalmár Dóra ,Köbli-Mohr Bernadet,t Köbli-Mohr Laci, Sváb Orsolya, Putics Bence, Bánhidi Dániel, Stieber Csaba, Kirchkeszner Máté, Dietel Zsófia.

A nyár a táncosok számára a pihenésről fog szólni, amit majd egy-két rocky-tábor és alapozó edzés is tarkít, de teljes erőbedobással majd csak szeptembertől vetik bele újra magukat a rocky-ba a fiatalok.

Sasvári Márk és Balogh Réka

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek