5 évnél régebbi cikk

Tűzijáték helyett lézershow? Te mire szavaznál?
Fehérvár Médiacentrum fotója
blog.hundfordog.com.br
Tűzijáték helyett lézershow? Te mire szavaznál?

Sokan haragszanak az augusztus 20-i vagy a szilveszteri tűzijáték-parádékra, amelyek gyermeket, állatot, de néha még felnőttet is riasztanak. Cegléden idén az élőlény- és környezetbarátabb lézershowra szavaztak. Te mit választanál?

Na, persze a kérdés valahol költői csak, főként, hogy az idei, augusztus 20-i ünnepet is magába foglaló Királyi Napok programja már fix. De játszunk el a gondolattal és a kérdéssel: ha mi dönthetnénk, akkor a hagyományos ünnepi tűzijátékot vagy inkább a lézershow-t választanánk?

Hogy mik az előnyök és a hátrányok?

A tűzijáték pozitív serpenyőjében mindenképpen benne van, hogy így szoktuk meg. A szétfutó, elomló fényeket, a színesen csillámló tűzcsóvákat, az aranyfényű, ezerfelé szikrázó pászmákat. Lássuk be: hangulata van a tűzijátéknak, ráadásul nem kevesen lennének, akik fájlalnák a hiányát. Persze közéjük semmiképpen sem tartoznak az állatok. A fejvesztve menekülő, rettegő, remegő cicák, a pánikban menedék után rohanó kutyák, a riadtan rebbenő madarak. És valószínűleg a megriadt, síró csecsemők mellett éjszakázó édesanyák se kívánnák vissza a dörrenéseket, puffogásokat.

Idén Cegléden másképpen döntöttek, bár az indokok elsősorban nem az élő környezetre vezethetőek vissza: jelenleg több épület is felújítás alatt áll a városban, amelyek fel vannak állványozva, folyamatosan folyik a munka. A városvezetés a katasztrófavédelemmel és a pirotechnika szakembereivel konzultált, hogy jó ötlet-e ilyen körülmények között tűzijátékkal szórakoztatni a közönséget? Végül úgy döntöttek, inkább a lézershow-t választják, ami sokkal biztonságosabb, ugyanakkor legalább olyan látványos, mint a tűzijáték. Hogy az ottlakók szívének kedves döntés volt-e, az majd az ünnep utáni visszajelzésekből derül csak ki.

 
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek