Partly cloudy19 °C
2020. május 27. szerda Hella
Menü

Megnyitott az Alba Game Corner

Megnyitott az Alba Game Corner
Polgármester Vs. csapatkapitány. Ezúttal a városvezető nyert. (Fotó: Simon Erika)

Messze még az Alba Fehérvár tétmeccseinek sora, ám aki egy jó kosármeccsre vágyik, már most ellátogathat az Alba Regia Sportcsarnokba.

Betoppant ugyanis Fehérvárra is az e-sport világa, az Alba Fehérvár megnyitotta az Alba Game Cornert, mely az e-sport szerelmeseinek fehérvári zarándokhelye lehet a jövőben.

Az e-sport világszinten óriási fejlődésnek indult az elmúlt években, hazánkban a nagy többség azonban még csak ízlelgeti a kifejezést. A mai fiataloknak viszont nem kell bemutatni azt a bizonyos életérzést, melyet az e-sport, jelen esetben az Xbox és az NBA játéksorozat legfrissebb darabja nyújt a játékosok számára.

- Úgy tudom, hogy nincs Magyarországon más olyan sportlétesítmény, legyen szó bármilyen sportágról, ahol lenne ilyen jellegű, e-sporttal kapcsolatos szabadidős lehetőség. A megnyitón ebben a Microsoft hazai képviseletének vezetője is megerősített - árult el Sajni Zóra ötletgazda, az Alba marketing munkatársa.

Az e-sport szerlmesei megtalálják számításukat a fehérvári Game Cornerben (Fotó: Simon Erika)
Az e-sport szerlmesei megtalálják számításukat a fehérvári Game Cornerben (Fotó: Simon Erika)

Az Alba Fehérvárnál majd egy esztendőnyi szervezés előzte meg a Game Corner megnyitását, melyet dr. Cser-Palkovics András polgármester és az Alba csapatkapitánya, Lóránt Péter meccse avatott fel. Maradjunk annyiban, a pontszegény NBA derbi végén Lóránt Péternek kellett gratulálnia.

- Alig találtam a gombokat - mosolygott a vesztes meccs után Lóri. - De nagyon érdekes volt és nagyon tetszik a Game Corner kialakítása, ízléses és szép, gratulálok mindenkinek, aki részt vett benne. Biztos vagyok abban, hogy a fiatalabb generáció nagyon fogja értékelni és talán olyanokat is becsalogat a kosárcsarnokba, akik eddig még nem voltak meccsen. Sajnos nem tudtam nyerni a nyitómeccsen, de el kell ismernem, a polgármester úr most ennyivel jobb volt!

Hazánk egyik legismertebb Youtubere, a kosaras e-játék hazai guruja, Szalay Isti is ellátogatott a Gamer Corner átadójára, sőt, ha már ott volt, az Alba pályáján is megmérette magát.

- Kényelmes a kanapé, nagy a tévé, úgyhogy abszolút jó lett a Game Corner. Olyan otthonos feelingje van, úgyhogy mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki! Ami a pályát illeti, az túlzás, hogy jól szokott menni a játék, ráadásul először léptem itt pályára, de nem volt olyan rossz. Nem voltam annyira rossz, mint hittem, hogy leszek.

Hamarosan bajnokságot is rendeznek az Alba Regia Sportcsarnokban (Fotó: Simon Erika)
Hamarosan bajnokságot is rendeznek az Alba Regia Sportcsarnokban (Fotó: Simon Erika)

Az Alba Fehérvár a jövőben komoly programokat szervez a Game Cornerbe, így az érdeklődők már most elkezdhetnek gyakorolni a klub házibajnokságára. A 2018/2019-es kosárlabda szezon megkezdésével az Alba Xbox Kosárlabda Bajnokság is kezdetét veszi, 2018 októberében. A jelentkezés előzetes online regisztrációhoz kötött, mely alapján kihirdetésre kerül a selejtező menetrendje. A végső összecsapásban egy-egy profi kosárlabda játékossal kiegészülve küzdenek meg a döntőbe jutott játékosok az első helyért. A döntőre tavasszal kerül sor, díjátadóval és szurkolói találkozóval, egyéb programokkal egybekötve. A játékszabály, jelentkezés és a Game Corner használatával kapcsolatos minden információ a bajnokság kezdetével az albakosar.hu honlapon érhető el. A Game Corner addig is előzetes regisztrációval látogatható és kipróbálható, ennek menetéről érdemes szintén a klub weboldalán és Facebook oldalán informálódni.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár