Clear sky30 °C
2019. június 26. szerda János
Menü

Fehérvári programok a hétvégére: Királyi Napok, éjszakai tókerülő bringázás és csocsóverseny

Fehérvári programok a hétvégére: Királyi Napok, éjszakai tókerülő bringázás és csocsóverseny
A 2017-es Királyi Napokon (Fotó: szekesfehervar.hu)

Hosszú hétvégével búcsúzik a magyar nyár. A szokásos szezonzáró tűzijátékok most hétfőre esnek, de a hírek szerint augusztus 20-án egyáltalán nem ér véget a nyárias időjárás. Sőt. Nyári programokból viszont idénre ennyi volt. Befejeződnek a Királyi Napok, és az utolsó koncerteket adják 2018-ban az Agárdi Popstrandon. A Velence Korzón megünneplik a város születésnapját, míg a fehérvári Topogó Söröző csocsóbajnokságot szervez.

Fesztivál: Királyi Napok
Mikor?: Augusztus 10-20., péntek-hétfő
Hol?: Székesfehérvár

Jócskán túl vagyunk a felén, de még majdnem annyi program van hátra az idei Királyi Napokból, mint az eddig eltelt napok alatt. Bár a Koronázási Szertartásjátékokat erre az évre bukta, aki eddig még nem vett jegyet valamelyik előadásra (mindkét napra minden belépő elfogyott), a Zichy színpadon pénteken, szombaton és vasárnap is lesz-egy-egy jó koncert. Pénteken kezd az Anna and the Barbies, akik a Quimby-s Kiss Tibivel érkeznek, szombaton a Fehérvár Big Band a Broadway legjobb színházi zenéiből válogat Egy este New Yorkban címmel, az idei utolsó fellépő pedig Szabó Balázs Bandája lesz. Mindegyik koncert 19:30-kor kezdődik. Három napig középkori zsibvásárt rendeznek a belvárosban, korabeli jelmezesekkel és kalandokkal, a tíznapos fesztivált pedig hétfőn este tízkor tűzijáték zárja a Palotavárosi tavaknál. Akinek még ez sem elég, ennél jóval részletesebb programot talál a Királyi Napok hivatalos honlapján.

Sport: Éjszakai bringázás a Velencei-tó körül
Mikor?: Augusztus 18., szombat 18:00-
Hol?: Velencei-tó

Előbb-utóbb minden fehérvári vagy Fehérvár környéki bringás megkerüli a Velencei-tavat, csak az nem mindegy, hogy mikor. Bár a tó körül kiépült bicikliút nappal is csábító, azért igazi kalandnak mégiscsak egy éjszakai túra ígérkezik. Ráadásul most a Tiszató Bringa Egyesület szervezésében nem egyedül, hanem egy nagyobb csapattal lehet megtenni a nagyjából 33 km-es utat. Míg verőfényes napsütés és nyári meleg esetén a fagyik, sörök és gyrosok csábításnak nehéz ellenállni, és akár négyórás is lehet egy kényelmes tókör, addig éjszaka ezek a zavaró tényezők szinte kivétel nélkül kiesnek, így jóval gyorsabban is lehet teljesíteni a távot.

Sport: 8. Topogó csocsóverseny
Mikor?: Augusztus 18., szombat 14:00
Hol?: Topogó Söröző

Csak egy ezres és pár óra után szombaton végre kiderül, hogy ki a város csocsókirálya. A Topogó Söröző nyolcadszor rendezi meg csocsóversenyét, az asztali foci mellé pedig kedves pultoslányt, jó söröket és még annál is jobb hangulatot ígérnek. A kocsmasportok netovábbját feltehetően mindenki játszotta már, így a szabályismertetés részleteibe nem mennénk bele. Legyen elég annyi, hogy aki két mellső végtaggal rendelkezik és mindkét kezével készségszinten tud rángatni és húzogatni, az jó eséllyel indulhat el egy ehhez hasonló versenyen. Követendő taktika lehet ilyenkor az ellenfelek kellő mértékű söröztetése, vagy ha valaki eleve a lenti videóban látható kézügyességgel rendelkezik, akkor pláne semmi oka pánikra:

Koncert: Mobilmánia Vikidál Gyulával, Lord
Mikor?: Augusztus 18., szombat 17:30
Hol?: Agárdi Popstrand, Agárd

Még egy koncert és vége. Legalábbis ebben az évben ennyi volt az Agárdi Popstrand. Az utolsó hétvégén viszont támadnak a rockerek: este héttől jön sorrendben a B52, majd a Lord, végül a Mobilmánia Vikidál Gyulával kiegészülve. Ha megvan még a felvarrókkal díszített farmered, ráadásul tépett ujjú farmermellény vagy szegecses műbőrdzseki is akad a szekrényben, akkor semmiképpen nem hagyhatod ki a szombat esti agárdi koncerteket. Léggitározni kötelező, headbangelni erősen ajánlott, a sátánvilla pedig mindig kéznél van. Ha az égiek is úgy akarják, akkor idén végre jó idő lesz a záróbulin. Min-dig lesz-nek rockerek!

Fesztivál: Velence város születésnapja
Mikor?: Augusztus 19., vasárnap 12:00-
Hol?: Velence Korzó, Velence

Világi mázli, amikor egy város szülinapja nagyjából egybe esik egy nemzeti ünneppel, egy hosszú hétvégével, ráadásul még jó idő is várható. Ez lesz most vasárnap Velencén, ahol a tó egyik legjobb strandján és annak környékén lehet mulatni déltől. Ekkor kezd majd a Masquerade Dance Team és este kilencig elég feszített tempóban követik egymást a fellépők. Ott lesz köztük többek a között a Kifli zenekar délután négytől, akik a pár hónapja kettészakadt Alma együttes egyik utódzenekara, őket pedig a Madarak Zenekar követi fél hattól. Ha sikerül a csoda és nem lesz csúszás, akkor kilenckor tűzijáték, rögtön utána pedig DJ Smash szettje zárja az napot.

Mozi: A kém, aki dobott engem
Mikor?: Augusztus 16-tól
Hol?: Cinema City Alba

Ismét egy film, amit nemcsak a sztorija és a színészek miatt nézünk majd meg. A kém, aki dobott engem című csajos kémvígjátékot jórészt Budapesten vették fel, a tavalyi forgatás alatt emlékezetesek voltak a főszereplő Mila Kunis és férje, Ashton Kutcher random felbukkanásai a fővárosban. Megjelentek többek között a vizes világbajnokság lelátóin, de a bazilika környékén is sétáltatták gyerekeiket. Hogy a filmről is ejtsünk pár szót: a kritikusok nincsenek tőle elájulva, de hát a legtöbb könnyed, nyári vígjátéknak már csak ez a sorsa. A sztori nagyjából ugyanolyan gyorsan ürül ki a nézőkből, mint a film ideje alatt elfogyasztott kóla. Aki 116 perc kémeskedős, autósos, üldözős, budapestes, jócsajos, szellemeskedős lazulásra vágyik, az biztosan nem fog csalódni ebben a filmben. Többet meg tényleg ne is várjunk tőle.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

 • 75 tabletta ölte meg a férfit - folytatódott a szabadbattyáni nő tárgyalása
  75 tabletta ölte meg a férfit - folytatódott a szabadbattyáni nő tárgyalása
 • Razzia - fokozott ellenőrzés a vonatokon
  Razzia - fokozott ellenőrzés a vonatokon
 • Gyorsan terjed - erdőtüzek pusztítanak Floridában
  Gyorsan terjed - erdőtüzek pusztítanak Floridában
 • Turistákat is evakuáltak - gázszivárgás Rab szigetén
  Turistákat is evakuáltak - gázszivárgás Rab szigetén

A hét embere

Eseménynaptár

 • Lecsófőző Vigasság – már lehet nevezni!
  Lecsófőző Vigasság – már lehet nevezni!
 • Nem lesz ügyfélfogadás a Polgármesteri hivatalban
  Nem lesz ügyfélfogadás a Polgármesteri hivatalban
 • Évente csaknem 300 ezer diák vállal munkát
  Évente csaknem 300 ezer diák vállal munkát
 • Eladná magyar érdekeltségei egy részét az E.ON
  Eladná magyar érdekeltségei egy részét az E.ON
 • Csak klimatizált autóval lehet állatot szállítani
  Csak klimatizált autóval lehet állatot szállítani
 • Megnyitotta kapuit a 27. VOLT Fesztivál
  Megnyitotta kapuit a 27. VOLT Fesztivál
 • Michelangelo-kiállítás - meghosszabbítják a nyitva tartást
  Michelangelo-kiállítás - meghosszabbítják a nyitva tartást
 • Erzsébet-táborok - 30 ezren üdülhetnek idén Zánkán
  Erzsébet-táborok - 30 ezren üdülhetnek idén Zánkán
 • Jövedelempótló támogatás méhészeknek
  Jövedelempótló támogatás méhészeknek
 • Átadták az ország első LNG-töltőállomását
  Átadták az ország első LNG-töltőállomását
 • Már Székesfehérváron is hangjelző segíti a látássérülteket a zebrákon
  Már Székesfehérváron is hangjelző segíti a látássérülteket a zebrákon
 • Lakossági fórum - fontos fejlesztések Maroshegyen
  Lakossági fórum - fontos fejlesztések Maroshegyen
 • Gyóni Gézára emlékeztek
  Gyóni Gézára emlékeztek