5 évnél régebbi cikk

Fehérvári a világ legerősebb 60 évese
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári a világ legerősebb 60 évese

Gyolcsos Ferenc a Budapesten megnyert Masters Európa-bajnoki cím után a veteránok világbajnokságán sem talált legyőzőre.

Korábban már foglalkoztunk a fehérvári rögbi ikonikus alakjának súlyemelésben tett kalandozásaival, kiemelten a legnagyobb sikerével, az Európa-bajnoki címmel. Nos, Feri még erre is rátett egy lapáttal, ugyanis a barcelonai világbajnokságon sem talált legyőzőre.

Mondjuk úgy nem is nagyon találhatott, hogy öt, az Eb-n is látott riválisa szó szerint menekült előle, az esélytelenség elől egy súlycsoporttal feljebb menekülve és nevezve. A 60 esztendős fehérvári súlyemelő legnagyobb riválisának így egy amerikai úr számított a 105 kilogrammosok mezőnyében, Gyolcsos Feri azonban esélyt sem adott neki. Bemutatott hat hibátlan gyakorlatot, szakításban 85, 90 és 97 kilogrammot nyomott ki, utóbbi országos masters csúcs, míg lökésben 110, 120 és 125 kilogrammon is sikeres gyakorlatot mutatott be, utóbbi szintén országos masters csúcsnak számít.

A fehérvári súlyemelő végül 222 kilogrammos összteljesítménnyel magabiztosan nyerte az M60 korosztály 105 kilós súlycsoportjának küzdelmeit. Érdekesség, hogy ezzel a 222 kilogrammal Gyolcsos Feri a +105 kilós súlycsoportban is aranyérmes lett volna, vagyis kijelenthetjük: jelenleg ő a legerősebb 60 éves ember a világon!

A kilogrammok alapján könnyű megtalálni Gyolcsos Feri gyakorlatait, első gyakorlata szakításban 47:37-től látható

- Nagyszerű volt a hangulat és maga a rendezés is a barcelonai Hospitalet de Llobregat sportcsarnokban, a különböző súlycsoportokban összesen 893 súlyemelő lépett dobogóra - avatott be a részletekbe a frissen megkoronázott világbajnok. - Jó formában éreztem magam és szerencsére ez ki is jött a versenyen, szerettem volna országos csúcsokkal nyerni, ez sikerült is. Pedig nem volt könnyű utunk odafele és hazafelé sem, előbb beleszaladtunk egy terrorizmusellenes tüntetésbe, ami megbénította a helyi közlekedést, hazafelé pedig a légikísérők sztrájkja nehezítette meg az utunkat. De így is minden szép és jó, hiszen meg tudtam tenni azt, amiért utaztam.

Gyolcsos Ferinek most már a címvédés lehetősége lebeg a szeme előtt, ami nem lesz könnyű. 2019-ben az Európa-bajnokságot Norvégiában, a világbajnokságot pedig Kanadában rendezik. Főleg utóbbi verseny költségeinek előteremtésén múlhat a fehérvári súlyemelő duplázása.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek