5 évnél régebbi cikk

Egyenruhások figyelik az iskolások lépteit
·Kulttanévkezdés·Utolsó frissítés: undefined
Egyenruhások figyelik az iskolások lépteit
·Kulttanévkezdés·Utolsó frissítés: undefined

Csakúgy, mint a korábbi években, idén is egyenruhások irányítják a forgalmat reggelente az iskolák környékén. A tanévkezdés idejére időzített akció célja a balesetek megelőzése. A programban nem csak rendőrök, de polgárőrök és közterület-felügyelők is részt vesznek.

Az első tanítási nappal elkezdődött a rendőrség közlekedésbiztonsági kampánya, amelyben az egyenruhásokat a közterület-felügyelet és a polgárőrség is segíti. A rendőrség akciójának célja, hogy a szeptemberi iskolakezdés idején megelőzzék a baleseteket az oktatási intézmények környékén.

Az Országos Polgárőr Szövetség ráadásul egy saját akcióval is csatlakozott a kezdeményezéshez, amely a "Fogadj örökbe egy zebrát!" felhívással az úton való biztonságos átkelés fontosságára hívja fel a közlekedők figyelmét.

A rendőrségi figyelemfelkeltő akció szeptember végéig tart, ám hogy a gyerkőcök egész évben képben legyenek, részt vehetnek az iskolarendőr és az ovizsaru programban is, amelynek során a rendőrök a lurkóknak tartanak szemléletformáló előadásokat.

A témáról bővebben a Fehérvár Televízió készített anyagot:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek