5 évnél régebbi cikk

Így néz majd ki a felújított Bartók Béla tér
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Így néz majd ki a felújított Bartók Béla tér

A kiszolgáló közművek cseréjével indul a Bartók Béla tér felújítása, és a tervek szerint legkésőbb három év múlva teljesen megújult területet élvezhetnek majd a fehérváriak.

Egyelőre a munkaanyagot, vagyis a megújulás előtt álló Bartók Béla tér véglegesítés előtti tervezői látványtervét mutatták be. Bár egyetlen kép került nyilvánosságra, de már ezen is látszik, hogy az egyik legnagyobb és legszembetűnőbb változás a használaton kívüli medencetér megszüntetése, és a szabadtéri színpad kialakítása lesz a könyvtárépület árkádsora előtt.

Várhatóan a pénteki közgyűlést követően indulhat útjára az első ütem munkálataihoz, vagyis a közműrekonstrukció kapcsolódó közbeszerzési eljárás, amely tartalmazza a vízvezetékek, a szennyvíz- és csapadékcsatorna hálózat megújítását, illetve a tér közvilágításának és a villamosenergia-ellátásának az átépítését. Ezekkel a feladatokkal előreláthatólag jövő év májusáig végeznek, majd ezt követi a tér megújítása, amelynek a befejezési határideje 2020-21 lesz a rendházépület felújításának ütemtervétől függően.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek