5 évnél régebbi cikk

Könyv- és lemezbörze, gasztrodélután - szerdán startol a FIN Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/fehervariirodalminapok
Könyv- és lemezbörze, gasztrodélután - szerdán startol a FIN Székesfehérváron

Szerdától újra felbolydul Székesfehérvár kulturális élete, és a harmadik Fehérvári Irodalmi Napok (FIN) szervezői idén rendesen bepörgették a programot: az irodalmi témájú beszélgetések, könyvbemutatók mellett a kínálatban van koncert, gramofonzene mellett tálalt menü és slam poetry est is.

Az átlagember számára kulturális est szókapcsolat egy diszkréten félhomályos szobában egészen megfoghatatlan dolgokról beszélgető emberek csoportjának képzetét vetítheti elő. De nem Székesfehérváron! És főként nem annak, aki már az előző két FIN programjaiba belekóstolt! Az idei hatnapos közösségi irodalmi fesztiválon a kortárs irodalom mellett ezúttal is helyet kap a kortárs és a huszadik századi képzőművészet, valamint a gasztronómiai hagyományok. Ráadásul nem egymástól sterilen elválasztva, hanem izgalmas mixben kapjuk meg őket. 

A FIN sajtótájékoztatóval egybekötött nyitóprogramja szeptember 26-án, szerdán a Fejér Megyei Levéltárban lesz: Darvasi László író mond beszédet, csapra verik a székesfehérvári 972 söreit, és a látogatók részesei lehetnek a Collectorism ingyenes könyv- és lemezbörze programjának. Itt kerül sor a Fehérvári Heti Betevő uzsonnájára, 18 órától pedig Tolnai Ottó Szeméremékszerek című új regényét mutatják be ugyanitt. Az este koncerttel ér véget a Szent Anna-kápolnában.

A csütörtök a Study Könyvesboltban folytatódik, Aludnunk kellene: Pion István Kiss Tibor Noé íróval beszélget hasonló címe könyve apropóján. A Szabadművelődés Házában pedig 20 órától Legát Tibor estjén Lou Reed dalaiból válogat.

Pénteken Veres Attilának a Tinta Kultúrbisztróban lesz a könyvbemutatója, ezután slam poetry verseny (olyan alulról szerveződő esemény, ahol a résztvevők saját verseiket, műveiket előadják pár percben, és ezek után értékelik egymást. Célja egymás szórakoztatása, kisebb hírnév szerzése, elgondolkodtatás. - wikipedia.hu.) és showcase várja a Kafkabeat Kocsmaszínház vendégeit a Parabában.

A szombat igazi gasztronap lesz: Adamik Zsolt főz és beszélget a Pagonyban délelőtt, majd a Petz Gasztrodélután vendégei Juhász Tibor és Mécs Anna lesznek Babiczky Tibor műsorvezetésével. A lugaskoncerten Másik János verses-zenés estjét hallhatják a résztvevők.

Vasárnap az Új Magyar Képtárban zárulnak a rendezvénysorozat programjai: Áron András Apey és Babiczky Tibor verses-zenés műsorával.

További részletek a harmadik Fehérvári Irodalmi Napokról ide kattintva olvashatók!
(forrás: ökk)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek