5 évnél régebbi cikk

Szavazz, hogy fehérvári fotósé legyen az év vitorlás fotója!
Szavazz, hogy fehérvári fotósé legyen az év vitorlás fotója!

Nyolcvan kép került be a Mirabaud Yacht Racing Image fotóverseny utolsó fordulójába, amelyben három magyar fotós munkája is megtalálható: Török Brigié, Kollmann Andrásé és a fehérvári Cserta Gáboré. A döntő október 23-án Lorient-ban lesz. Szavazni ér! Hajrá, hajrá!

A Mirabaud Yacht Racing Image egy évente megrendezett fotóverseny és -kiállítás, amelynek célja, hogy megtalálják az év legjobb vitorlás versenyfotóját. A képlet egyszerű: az a fotó viszi el a fődíjat, amely a legkifejezőbben mutatja be a vitorlázást, mint versenysportot. A 2012-ben létrehozott megmérettetésen vitorlás versenyt fényképező, illetve professzionális fényképészek is indulhatnak szerte a nagyvilágból. Az idei szezonban 25 ország 109 fotósa szállt harcba a fődíjért, köztük három tehetség képviseli Magyarországot: Török Brigi, Kollmann András és a székesfehérvári Cserta Gábor.

Cserta Gábor a balatonfüredi 50. Kékszalag Erste World Nagydíjon indult Team Safram hajóját örökítette meg Canon 5d Mark IV típusú kamerájával. A kép a svájci csapat célba érkezése után készült, a háttérben tökéletesen kivehető a füredi part, a naplemente pedig már csak extra ráadás. A Kékszalag vitorlásverseny külön érdekessége, hogy a legrégebbi múltra visszatekintő vitorlásversenyről beszélünk. Az első küzdelmet 1934-ben rendezték meg, és huszonegy hajó állt rajthoz.

A versenyen indulók három elismerést nyerhetnek:

Mirabaud Yacht Racing Image Award - ez a fődíj (1000 euró - a cikk írásának napján kb. 324 000 forint)
Yacht Racing Forum Award - a máltai Yacht Racing Forum résztvevői szavaznak (500 euró - a cikk írásának napján kb. 162 000 forint)
Yacht Racing Image Public Award - a közönség szavazatai alapján ítélik oda (500 euró - a cikk írásának napján kb. 162 000 forint)

Hogy ki kapja meg a Yacht Racing Image Public Awardot - ezzel bekerülve a Hírességek Csarnokába - a képekre kattintva, a "click here to vote" fül melletti Facebook-linken lehet szavazni (értelemszerűen a Cserta Gábor név alatt).

Török Brigi

Kollmann András

Cserta Gábor

A tavalyi fotóversenyt Sören Hese német vitorlásfotós nyerte, a Yacht Racing Forum díját a spanyol Tomas Moyának ítélték, míg a közönségdíjat a magyar Kovács Zita a Balatonon lencsevégre kapott alkotása érdemelte ki. A 2018-as verseny díjátadó gálájának október 23-án a franciaországi Lorient ad otthont, amely a Yacht Racing Forum szervezésében valósul meg.

(Forrás: sailing.hu, hajozas.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek