5 évnél régebbi cikk

Székesfehérvári ékszerkészítő alkotásai az országos divatbemutatón
Fehérvár Médiacentrum fotója
Urbán Martin Photography
Székesfehérvári ékszerkészítő alkotásai az országos divatbemutatón

A napokban tartották a fővárosi Ráday utcában Kovács Kinga divattervező saját névvel fémjelzett divatmárkája legújabb kollekciójának bemutatóját. A ruhák, táskák, csokornyakkendők mellett a székesfehérvári ékszerkészítő, Bita-Simon Erika páratlan nyakékei, karkötői és fülbevalói is emelték az est fényét.

Bita-Simon Erikát és alkotásait Mesterien rovatunkból már ismerhetik olvasóink. Mint elmesélte, augusztus óta dolgozott a most kifutóra kerülő darabokon, sőt nem csupán az új ruhakollekció darabjaihoz készített ékszereket, hanem ajándékcsomagokhoz is.
„Elsőként ezekkel az apróságokkal kezdtem és ahogy összeálltak a ruhák, következtek a modellekre szánt darabok. Öt új szettet terveztem kifejezetten a mostani bemutatóra (négy szerepelt modellen, egy pedig az egyik énekes hölgyön a bemutató előtti mini koncerten) és három korábban készült szett is kifutóra került. Emellett hölgy segítőink közül is többen viselték a munkáimat, a "főnök asszony" Kinga, pedig a kedvenc tüskés keresztemet választotta az esti viseletéhez. Nem volt sétagalopp a felkészülés, a koktélruhához való karkötő és fülbevaló a bemutató reggelén lett kész, de minden jól alakult végül.”

Erika és Kovács Kinga nem most dolgoztak együtt először: a 2018-as tavaszi Budapest Fashion Week-en már együttműködtek. A tavaszi bemutatón szerepelt ruhák és ékszerek pedig a szeptemberi eseményen egy kiállítás formájában újra megtekinthetőek voltak. „Erikával Jánosi Henriettán keresztül ismerkedtünk meg, aki a Pink-code nevű honlap üzemeltetője. - avatott be Kovács Kinga. - A Budapest Fashion Week-en való megjelenés kapcsán mutatott be minket egymásnak, ugyanis tavasszal először mutattam be kollekciót Magyarországon. Az eseményen a ruháim kiegészítői Erika ékszerei voltak. Innen maradt meg a jó kapcsolat, ezért döntöttem úgy, hogy a mostani, saját szervezésű rendezvényemre Erikát hívom meg. Az ízlésünk, és a gondolkodásmódunk nagyban hasonlít, és nagyon értékelem Erika alkotásait.”


Marosi Zita a "Nox" szett fülbevalóját viselte, a hozzá tartozó nyaklánc, pedig a kiállítás egyik próbababájának a nyakában kapott helyet. (Ruha: Kinga Kovacs, Modell: Marosi Zita, Smink: Kinga Felhalmi Make up Artist, Fotó: Ati Photography)

Számos korábban készült ékszerem szerepelt a BFW a kifutóján Kinga ruháival és terveztem kiegészítőket kimondottan az Ő viseleteihez is. - idézte fel Erika. - Ezt követően a nyár közepén hívott meg kiállítóként új kollekciójának a bemutatójára. Elmesélte, hogy most irodai viseletekkel készül és nem szokványos kifutós eseményt tervez, hanem sokkal életszerűbben szeretné bemutatni a munkáit, egy valóban működő irodaházban.”

''Az irodaház egyik helyiségében mini kiállítást rendeztünk be a ruhákból, ékszerekből és csokornyakkendőkből. Rák Dominika, a Dorine / Hungarian Fashion and Lifestyle Blog egyik szerkesztője fel is próbálta néhány munkámat." - mesélte Erika

A tervező egyébként 2014. májusában hozta létre saját divatmárkáját, Kinga Kovacs néven, miután 2013-ban befejezte tanulmányait a University of East London Fashion Design with Fashion Management szakon. Facebookos bemutatkozása szerint törekszik a régi és klasszikus elemeket modern, időtálló művé varázsolni. A játékos, fiatalos, színes és könnyed ruhák, a kiváló minőségű ruhaanyagokkal és precíz, minimalista szabásvonalakkal csiszolt, klasszikus hatást érnek el.

Kinga célja nem csupán elegáns, szép ruhák alkotása, de különböző projektjeivel a divatot elérhetővé, integráltabbá tenni a fogyatékossággal élők számára is. A ruha viselője kétség nélkül az a magabiztos nő, aki bár gyengédnek tűnik, de elég talpraesett ahhoz, hogy tudja, hogyan szerezze meg, amit akar.

 Mint Kovács Kinga elmondta, a mostani bemutató érzése szerint nagyon jól sikerült, és igazán családias hangulatban telt. Bita-Simon Erika pedig a korábbiakhoz képest még jobban kivette a részét az előkészületekből és az eseményekből.

Török Judit és a Freyja szett. Ruha: Kinga Kovacs, Modell: Török Judit, Smink: Kinga Felhalmi Make up Artist, Táska: Valbona Leather , Fotó: Ati photography)

És egy kicsit közelebbről:

"Óriási élmény volt ezúttal is Kingával dolgozni, akárcsak a tavaszi Budapest Fashion Weeken. Annyiban volt most más, hogy mindent Kinga szervezett, nem csupán annyi volt hogy odamentünk, jöttek a modellek, igazítás, színpadi próba, egy kis szünet majd este a bemutató. Hanem termet díszítettünk, ajándékcsomagokat raktunk össze, fogadtuk a szponzorokat, kiállítást, fogadóteret rendeztünk be. Szerencsére volt segítségünk, közreműködtek Kinga barátai, ismerősei, valamint a férjem és a húgom. A modellek villámgyors átöltöztetése mindig nagy kihívás, de igen jó móka!”

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek