5 évnél régebbi cikk

A bíróságon folytatódik az áprilisi fehérvári autós üldözés ügye
A bíróságon folytatódik az áprilisi fehérvári autós üldözés ügye

Áprilisban filmbe illő autós üldözés zajlott Székesfehérváron. A sértett szerint két kisbusz vette üldözőbe és mindenáron le akarták őt szorítani, hogy sérelmeikért elégtételt vehessenek. A rendőrség a napokban lezárta a nyomozást.

Még áprilisban történt az az autós üldözés Fehérváron, aminek videófelvétele a napokban járta be az internetet. A fedélzeti kamera rögzítette, ahogy a Palotai úton egy kisbusz és a kamerás autó a Palotai úton szombat este fél tizenegykor a lámpákat, táblákat és útburkolati jeleket teljesen figyelmen kívül hagyva előzgeti egymást. A jelenet leghajmeresztőbb része, amikor a sötét úton átkelő gyalogost éppen csak kikerüli a két elképesztő sebességgel száguldó jármű.

Az autó tulajdonosa a napokban nyilvánossá tette a felvétel egy részletét, mert a nyomozás során őt is elmarasztalták: pénzbüntetést kapott és a jogosítványát is bevonták. Huszics Márton szerint ő csak azért szabálytalankodott, mert életveszélyben érezte magát. A rendőrség lezárta a nyomozást, az ügy a bíróságon folytatódik.

A Fehérvár Televízió riportjában megszólal a menekülő autós is, és elmondja, hogy szerinte miért alakult ki a szürreális jelenet a város egyik - még késő este is -  forgalmas részén:

Borítókép: Youtube/Marci
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek