5 évnél régebbi cikk

Őszi-téli cipőmustra, avagy mit vegyünk a lábunkra a 2018-as szezonban?
Őszi-téli cipőmustra, avagy mit vegyünk a lábunkra a 2018-as szezonban?

Jöhetnek és mehetnek ruhafazonok, színek és anyagok, a legsarkalatosabb kérdés úgyis mindig az aktuális cipődivat. Íme az ősz és tél legtrendibb darabjai!

A színek, anyagok, és fazonok után nem maradhat el a hölgyek kedvencei, a cipők sem. Nézzük az idei ősz/tél legfontosabb tudnivalóit!

1. Platformcipők

Az egészen komoly hideg napok beköszöntéig platformcipők is abszolút jó szolgálatot tesznek. A vastag talp jól megvéd minket a reggeli talajmenti fagyoktól, és a napközbeni kellemes időjárásban is megfelelő, hiszen nem izzad bele a lábunk.

A színek és anyagok tekintetében itt is határ a csillagos ég, és igazából csak a képzeletünk szab határt annak, hogy mi mellett tesszük le a voksunkat. Lehet fénylő lakkbőr vagy visszafogottabb velúr verzió bármelyik abszolút trendinek számít. De azért itt is igaz, a „minél feltűnőbb, annál jobb” kijelentés, így bátran válasszunk ezüst színűt. A platformcipőből működik a maszkulin fazon és a kecses és nőies vonalvezetés egyaránt.

2. Bokacsizma

Divat ide trendek oda, enélkül elképzelhetetlen az őszi-téli szezon. Általánosságban az alapszínű verziók hódítanak belőle, a fekete, barna és szürke, de az igazi divatrajongók választhatnak az aktuális trendszíneknek közül is: ilyen a vörös körte, a kék vagy zöld, amik garantáltan szinte azonnal feldobják a borús és szürke hétköznapokat.

Ami a fazonokat illeti, választhatsz lapost talpú maszkulinabb modellt, vagy egy magasabb sarkú nőies és kecses darabot, egyaránt hódítani fogsz benne. Ez utóbbiból idén a vastagabb, masszív sarkú verziók számítanak abszolút trendinek,és ez a megoldás amellett, hogy nagyon népszerű, még kényelemes is. Legjobban egy menő szoknyával vagy egyberuhával érvényesül.

Anyagok tekintetben a klasszikus bőr, illetve hasított bőr továbbra is viszi a pálmát, de még 2017-ben robbantak be az úgynevezett harisnyacsizmák, amivel a mostani szezonban sem lőhetünk mellé, ahogy a bársonnyal sem.

3. Lovaglócsizma

Az őszi/téli gardrób abszolút “must have”, avagy kötelező darabja. Ez a lábbeli valóban valamelyest a maszkulin vonalat képviseli, de cserébe nagyon kényelmes, és a hideg napok beköszöntével szinte elengedhetetlen lesz a hétköznapokon.

Ha hosszabb távra tervezünk, akkor a fekete vagy sötétbarna szín lesz a megfelelő, attól függően, hogy melyik szín passzol inkább a ruháinkhoz. Fontos, hogy egy minőségi anyagból, lehetőleg bőrből készült verziót válasszuk, aminek az ára ugyan borsosabb, cserébe azonban hosszú éveken át hű társunk lesz a hideg napokon. Fontos hangsúlyt fektetni a megfelelő tisztításra, ápolásra és a tárolásra is. Utóbbiban jó szolgálatot tehet egy sámfa.

4. Térd fölé érő csizma/combcsizma

Ezek a meglehetősen pikáns és szexi darabok idén is hatalmas népszerűségnek örvendenek. Színek tekintetében itt is határ a csillagos ég, de az igazi fashioniszták idén az ezüst, a zöld vagy a portói árnyalatokra voksolnak. Akik pedig ennél óvatosabb duhajok, nekik az abszolút nyerő szürke valamely árnyalatát ajánlom. De az igazán bevállalós hölgyek számára elképzelhetetlen az idei ősz/tél egy piros combcsizma nélkül.

A fazonok tekintetében itt is éppúgy megtalálhatóak a lapos talpak, mint a magas sarkú verziók. A sportosabb, kényelmes holmik kedvelőinek sem kell aggódni, hiszen a lapos talpú és sarkú verziókat éppúgy viselhetjük csinosabb ruhadarabjainkhoz, mint magasabb sarkú társaikat. Azonban figyeljünk oda arra, hogy azért stílusban mindenképpen passzoljanak egymáshoz.

Az anyagokban itt is hódít a bőr, a hasított bőr, illetve a bársony. De megtalálhatók a palettán még a kötött harisnyára vagy zoknira emlékeztető darabok, illetve az egészen extrém high-tech anyagok is.

5. Városi bakancsok

Az idei ősz és tél talán legnagyobb slágere. Itt nem az erdei túrák alkalmával viselt verziókra kell gondolnunk, hanem azokra, amik tökéletesen megállják a helyüket a munkahelyünkön vagy a suliban is. Tökéletes viselete a mindennapjainknak, hiszen kényelmesek, melegek és abszolút trendik is.

Választhatunk belőle klasszikus fazonokat fekete vagy barna színben, valódi bőrből és természetesen az elmaradhatatlan fűzős megoldással. De szerintem nem érdemes kihagyni az idei év újdonságait, az én személyes kedvencemet, a csatokkal, szegecsekkel vagy gyöngyökkel díszített darabokat sem. Amennyiben a military trend áll közelebb hozzád, akkor sincs miért aggódnod, hiszen ebből a stílusból is találsz bőven az üzletek polcain, akár virágmintákkal kombinálva is. Sőt fellelhetők még lakkbőr, bársony, virágmintás vagy szőrős verziók is, amelyekben egyvalami azért közös: a fűző itt már csak dísz, a nyitás és zárás funkcióját a cipzár tölti be.

+1 tipp

A legfőbb szempont legyen a kényelem! Diktáljon bármit is a divat, mindig tartsuk szem előtt az ortopédiai szempontokat is. Válasszunk a lábformánkhoz illő fazont.

Amennyiben úgy érzed, hogy lenne még kérdésed a cipőkkel kapcsolatban, vagy jól jönne egy kis támogatás a hozzád illő darabok beszerzésében, akkor ne habozz a segítségemet kérni, az Alba Plaza jóvoltából ingyenesen. További infókért és időpontfoglalásért kattints ide!

Borítókép: pinterest.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek