5 évnél régebbi cikk

Többsávos, lámpás körforgalommá alakítják az Auchan-csomópontot
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Többsávos, lámpás körforgalommá alakítják az Auchan-csomópontot

A szaktárca elrendelte a tervek elkészítését, hogy az Auchan-körforgalmat jelzőlámpákkal ellátott, többsávos körforgalommá alakítsák.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium felé több jelzés érkezett Székesfehérvár részéről is, hogy a jelentős forgalomnövekedés miatt feltorlódik a sor az M7-es autópálya lekanyarodó sávjában, aminek oka az Auchan-körforgalom, azaz a 8. számú főút, a 63-as számú főút és a Sárkeresztúri út körforgalmú csomópontjának visszaduzzasztó hatása. Ennek hatására a szaktárca elrendelte a tervek elkészítését, hogy a csomópontot jelzőlámpákkal ellátott, többsávos körforgalommá alakítsák.

A döntésről Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Vargha Tamás Facebook-oldalán számolt be. 

A közelmúltban szakmai egyeztetés is volt a csomópont közlekedési problémáinak megoldása érdekében, amelyen a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a Magyar Közút, Székesfehérvár városa, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai vezetői, illetve az Auchan áruház képviselői is jelen voltak.

A terveket a Magyar Közút saját forrásának terhére elvégezteti oly módon, hogy a jelenleg egy sávos körforgalmat többsávos, jelzőlámpás körforgalommá alakítják át.
(szekesfehervar.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek