5 évnél régebbi cikk

Fehérvári gól jelentette az EBEL 25000. alapszakasz-gólját
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári gól jelentette az EBEL 25000. alapszakasz-gólját
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined

A Fehérvár AV19 nagy csatában, kétgólos hátrányból fordítva nyerte meg szombati találkozóját a Dornbirn Bulldogs ellen az Erste Bank Eishockey Ligában. A 3-2-es hazai győzelemmel záruló találkozó különlegessége, hogy a győztes találat a liga történetének 25000. alapszakasz-gólja volt.

A Fehérvár AV19 a legtávolabbi városból érkező ligaellenfelét, a Dornbirn Bulldogs együttesét fogadta szombat este. Az első harmad gól nélkül zárult, a középső játékrészben viszont kétgólos előnyre tett szert a voralbergi gárda. Ekkor még a helyszínen szurkoló több mint 3000 fehérvári szimpatizáns sem sejtette, hogy történelmet ír Hannu Järvenpää csapata. A záró 20 percben fordított ugyanis a Fehérvár AV19, nem is akárhogy: előbb Phillips, majd Tikkanen talált be, mindössze 5 másodperccel a harmadik harmad végét jelentő dudaszó előtt pedig újra Zack Phillips mattolta a vendégek kapusát, megszerezve ezzel a három pontot a magyar EBEL-együttesnek. A gól az Erste Bank Eishockey Ligában is komoly mérföldkő, ez volt ugyanis a 25000. alapszakasz-gól az osztrák bázisú bajnokságban.

- Nem is tudtam, hogy én lőttem a 25000. gólt addig, amíg Kóger Dániel nekem nem adta a korongot – nyilatkozta a Fehérvár AV19 támadója a mérkőzés után a csapat hivatalos honlapjának. - Ettől függetlenül persze örülök, hogy nekem sikerült ezt elérnem. Az első két harmadban jól ment a játék, de elkövettünk olyan hibákat, amiből az ellenfél vezetést szerzett. A harmadik harmadban mindent beleadtunk és sikerült megnyerni a mérkőzést. Külön öröm számunkra az, hogy kétgólos hátrányból tudtunk felállni, ez erőt adhat a jövőre nézve is.”

A Fehérvár AV19 a tabellán jelenleg a nyolcadik helyen áll, a csapat 18 mérkőzésen 23 pontot gyűjtött. Zack Phillips egyébként 5 góljával és 7 asszisztjával a harmadik a Volán kanadai pontlistáján. Az EBEL 25000. alapszakasz-gólját hozó mérkőzés összefoglalóját ide kattintva tekinthetitek meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek