5 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Városi Szilveszter, Wellhello, Show of the Kings és Ragadozó városok
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Városi Szilveszter, Wellhello, Show of the Kings és Ragadozó városok

Ha már az év utolsó hétvégéje egy négy napos munka nélküli időszakra esik, akkor csak beleveszem programajánlónkba a december 31-én esedékes Városi szilvesztert is, amelyre így bőven lesz idő rápihenni. Persze az évbúcsúztató parádé előtt is lesz mivel hangolódni: többek között fellép a Wellhello, láthatjuk a Show of the Kings - Hollywood kicsiknek és nagyoknak című zenés műsort, és még a mozikban is egy nagyszabású alkotás, A Gyűrűk Ura-mozikat kimaxoló Peter Jackson által levezényelt Ragadozó városok garantálja önfeledt szórakozásotokat.

Buli: Városi szilveszter
Mikor?: December 31., hétfő 20:00
Hol?: Zichy színpad

A 2018-as évet nyugodtan felírhatjuk a leggyorsabban elrepülő esztendők listájára, ugyanis éppenhogy becsuktam a szemem, máris egy újabb városi szilveszteri buli van kialakulóban. Bevallom őszintén, tavaly sajnos csak a végére sikerült odaérnem a Zichy színpadnál zajló parádénak, ám idén biztosan nem fogom kihagyni az Irigy Hónaljmirigy által dirigált őrületet. A mirigyes srácokon kívül tombolhattok még DJ Kátai, a J. A. M. Showband és a Metro-Police nótáira is, átlépve 2019-be pedig DJ Zsiráf szolgáltatja majd a talpalávalót.

Koncert: Show of the Kings - Hollywood kicsiknek és nagyoknak
Mikor?: December 28., péntek 19:00
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

Hétvégén ötödik alkalommal hozzák el városunkba a Show of the Kings - Hollywood kicsiknek és nagyoknak szuperprodukciót, amely minden évben hatalmas népszerűségnek örvend. A show varázsereje abban rejlik, hogy filmzenéket adnak elő hazai sztárok közreműködésével. Itt lesz többek között Tóth Gabi, Király Viktor, Vastag Csaba és Kautzky Armand is, és olyan világhírű zeneszerzők kultikus nótái csendülnek fel, mint James Horner, Hans Zimmer vagy John Williams. Mondanom sem kell, hogy ez mit jelent...

Koncert: Cloud 9+
Mikor?: December 28., péntek 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Szilveszter előtt pár nappal az egyre népszerűbb brigád, a Cloud 9+ is Fehérvárra látogat, hogy felspanoljanak az év utolsó nagy bulijára. A Cloud 9+ neve manapság nem lehet ismeretlen, ugyanis szinte minden nagyobb fesztiválon megtalálhatjátok őket, ahol rock/hiphop stílusban szórakoztatják a nagyérdeműt. A Cloud 9+ hivatalosan 2013-ban alakult, ekkor adták ki első számukat, a Supernovát, amelyre felfigyelt a Magneoton (magyar zenei kiadó), azóta pedig nincs megállás: újabb és újabb nótákkal, illetve fellépésekkel örvendeztetik meg rajongóikat.

Koncert: Wellhello
Mikor?: December 29., szombat 20:00
Hol?: Fezen Klub

A hétvégén igazán nem lesz okunk panaszkodni, ugyanis egy másik híres magyar zenekar, a Wellhello is kis városunkban vezeti le az év végére felgyülemlett feszkót, és a Fezen Klubban rázza fel a kajakómában szenvedő közönséget. A Wellhello két frontembere (Fluor és Diaz) hibátlanul megértik egymást, ami számaikban is visszaköszön, és az utóbbi évek egyik legegyedibb hangzású zenekarát hozták össze. Legfrissebb nótáik folyamatosan a slágerlisták élmezőnyében landolnak, koncertjeiken pedig garantált a telt ház. Nem beszélve arról az apróságról, hogy Fluor annó Székesfehérváron kezdte zenei karrierjét, így biztos vagyok benne, hogy felejthetetlen bulit hoznak össze.

Mozi: Holmes és Watson
Mikor?: December 27-től
Hol?: Cinema City Alba

Sherlock Holmes-ot mára az is keni-vágja, aki egyáltalán nem volt jártas Sir Arthur Conan Doyle regényeiben. Hogy miért is? Hát, a válasz egészen egyszerű: Mr.Holmes annyira népszerű, hogy számos film és sorozat készült már az agyafúrt detektív kalandjaiból. Hogy a legjobbakat említsem, ott vannak például Guy Ritchie mozijai, vagy a máig nagy kedvencem, a Benedict Cumberbatch által fémjelzett Sherlock sorozat, amely sokunk szívét és idejét elrabolta.

Az elmúlt években viszont se híre, se hamva nem volt a legendás nyomozónak, így Hollywood gondolt egyet és elkészítette a Sherlock és Watson című akármit. Azért akármit, mert az alkotás - a trailerek és a külföldi értékelések alapján - eléggé erősen önparódiába csap át, amire tényleg nem tudom, hogy miért volt szükség. Folytatták volna inkább az említett filmet vagy sorozatot...

Mozi: Ragadozó városok
Mikor?: December 27-től
Hol?: Cinema City Alba

Peter Jackson neve sokáig ismeretlenül csengett a filmrajongók körében. Aztán 2001-ben J. R. R. Tolkien regényéből, A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetségéből készült mozival akkorát robbantott, hogy nem győztük kapkodni a fejünket. 2002-ben jött is A két torony, amely mindenre rátett még egy lapáttal. A trilógia záró etapja aztán feltette a pontot az i-re, és azóta is istenként tisztelik az új-zélandi varázslót.

Aztán teltek-múltak az évek, és Jacksonnak csak nem sikerült a korábbi magaslatokba jutni. Legutóbbi próbálkozása, a Ragadozó városok is sokak szerint vakvágányra futott, pedig a Philip Reeve azonos című regénye ihlette alapötlet igencsak egyedinek ígérkezett: a filmben évezredekkel járunk azután, hogy a civilizációt elpusztította egy apokaliptikus esemény. Az emberek alkalmazkodni kényszerültek a körülményekhez, és egy új életmódot fejlesztettek ki a túléléshez. Hatalmas mozgó városokon cirkálnak a Föld felszínén, és a nagyobbak könyörtelenül bekebelezik a kisebb településeket. Ugye, hogy ugye?

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek