5 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Arató Diszkó - Pótszilveszter, Fehérvár AV19 - HC Orli Znojmo és Creed II.
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Arató Diszkó - Pótszilveszter, Fehérvár AV19 - HC Orli Znojmo és Creed II.

Ha arra számítotok, hogy a karácsonyi és a szilveszteri őrület után fellélegezhettek, akkor nagyobbat nem is tévedhettek, ugyanis a hétvégén sem lesz megállás Székesfehérváron. Rögtön két buliban, a Takáts Tamás Blues Band koncertjén és az Arató Diszkóban is bepótolhatjátok a december 31-én este kiesett perceket. Levezetésként a Fehérvár AV19-nek is szurkolhattok, netalántán megleshetitek a moziban a Creed második felvonását, amelyben ismételten felbukkan Sylvester Stallone is.

Hoki: Fehérvár AV19 - HR Orli Znojmo
Mikor?: Január 4., péntek 18:45
Hol?: Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok

Bár a labdarúgás az én sportom, fél szememet mindig a fehérvári csapatok eredményein szoktam tartani. Így tökéletes elégedettséggel tölt el, ha a Fehérvár AV19 közelmúltbeli eredményeire pillantok, ugyanis sorra nyerték meccseiket Hannu Järvenpää tanítványai. Legutóbbi, január 3-i meccsüket is behúzták, ezzel pedig a Magyar Kupa fináléjában találta magát a fehérvári brigád. A következő összecsapásra hazai jégen kerül sor, a Fehérvár AV19 (7.) ellenfele a 9. helyezett HR Orli Znojmo lesz, akik ellen nagyon kell a pont.

Koncert: Takáts Tamás Blues Band
Mikor?: Január 4., péntek 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Takáts Tamás nevével már mindenki találkozhatott, aki kicsit is jártas a hazai rockzenében. Fáraó, Karthago, Senator és East, csak hogy néhányat említsek azok közül az együttesek közül, amelyekben Takáts is tevékeny részt vállalt. A szóban forgó formációt, a Takáts Tamás (akkor még Dirty) Blues Bandet Takáts Tamás és Gál Gábor alapították 1989-ben. Az eredetileg hobbizenekarnak indult csapat hamarosan nagy népszerűségre tett szert, idővel pedig a zenekar számos további taggal bővült. 1991-ben magánkiadásban jelent meg első az albumuk, eddigi utolsó lemezük, az Úton pedig 2015-ben látott napvilágot. Számos fesztivál állandó résztvevői, és még a The Rolling Stones is őket választotta előzenekarának 1995-ös magyarországi látogatása során. Tudhatnak valamit.

Művészet: Festős Művészeti Stúdió és Élmény Műhely - Élményfestés
Mikor?: Január 5., szombat 15:00-18:00
Hol?: Művészetek Háza

Manapság egyre trendibbek az olyan élményfestések, ahol úgy is profi alkotásokat készíthettek, hogy fogalmatok sincsen, mi fán terem a festészet. Na, januártól már a Művészetek Házában is átélhetitek ezt az élményt. Nincs szükségetek semmilyen előképzettségre, a művészeti vezető lépésről lépésre segít elkészíteni az alkotást. A festések során minden eszközt biztosítanak, közben kellemes zene szól és még egy pohár borral vagy forró teával is megkínálják a művészet iránt érdeklődőket. Az élményfestést 15-115 éves korig ajánlják baráti társaságoknak, barátnőknek, családoknak, illetve kollégáknak, de ha egyedül érkeztek, akkor sem fogtok unatkozni. Az első alkalom témája a "csónakok" lesznek, további információkért pedig katt ide

Tánc: Görög táncház és koncert
Mikor?: Január 5., szombat 20:00
Hol?: A Szabadművelődés Háza

Buzuki, gitár és dobok csinálnak fergeteges hangulatot A Szabadművelődés Házában hétvégén: görög népzenei koncertet és táncházat is szerveznek a folkzene kedvelőinek január 5-én, szombaton. A Taverna Görög Népzenei Együttes 20 órától várja a szórakozni vágyókat, Lakaisz Jorgosz, Szinetkasz Iliász, Ifjú Szinetkasz Iliász, Szinetkasz Alekosz, Horváth Benjámin és Rizojannisz Sztavrosz szolgáltatja a talpalávalót. A rendezvényen a Zorba Görög Néptáncegyüttes vezetője, Gábor Ferenc tanít táncokat. A programról további információ itten olvasható. Ja igen, az estre a belépés díjtalan.

Buli: Arató Diszkó - Pótszilveszter
Mikor? Január 5., szombat 21:00
Hol? Petőfi Kultúrtanszék

Ha nem lett volna elég a szilveszteri buli, vagy esetleg egyéb elfoglaltságok, netalántán betegség miatt lemaradtatok róla, akkor szombaton Arató Lászlóval bepótolhatjátok az év utolsó parádéját. Az Arató Diszkó méltán híres fiatalok és idősek körében egyaránt, a retró zene szerelmesei pedig oda meg vissza lesznek a főként '70-es, '80-as és '90-es évek slágereit pörgető lemezlovastól. Egy hamisítatlan pótszilveszter a javából, amelyet egyszerűen vétek lenne kihagyni.

Mozi: Asterix: A varázsital titka
Mikor?: Január 3-tól
Hol?: Cinema City Alba

Már idejét sem tudom, mikor hallottam utoljára Asterix nevét. Gyerekkoromban megállás nélkül nyüstöltem a képregényeket, nem beszélve a kábé hetente jelentkező egész estét rajzfilmekről, amelyekben Asterix, Obelix és Csodaturmix szüntelenül összetűzésbe keveredett a római légiókkal. Az utolsó Asterix-alkotást 2014-ben láthattuk, amikor is hőseink az istenek otthonába látogattak el.

Az újabb gall kaland négy évre rá érkezett, amely ezúttal is visszatér a gyökerekhez, és animációs formában örvendezteti meg a rajongókat. Az Asterix: A varázsital titka nem árul zsákbamacskát, ugyanis a címben szereplő, legendás csodaital elkészítését járja körbe: Csodaturmix miután ráeszmél, hogy megöregedett, nekilát megkeresni az örökösét. Asterixszel és Obelixszel az oldalán útnak indul Gallián keresztül, hogy találjon egy olyan druidát, aki méltó a varázsital receptjének megismerésére.

Mozi: Creed II.
Mikor?: Január 3-tól
Hol?: Cinema City Alba

Amikor bejelentették a Creed első etapját, megint csak kedvenc teóriám ugrott be, miszerint Hollywoodnak már nincs egy épkézláb ötlete, ezért húzza le a sokadik bőrt egy-egy alkotásról. A Creed-filmek az örök klasszikus Rocky Balboa trónját kívánják elfoglalni, és ehhez nem voltak restek újra bedobni a jó öreg Sylvester Stallone-t sem a buliba. A főszereplőnek megtett Adonis Creed (Michael B. Jordan) Rocky ellenfelének, Apollónak a fia, aki egész ügyesen hozta a bosszútól szomjas bokszolót. Ezzel ellentétben mégsem hagyott mély nyomot bennem az alkotás.

A Creed második felvonásában szintén egy ismert nagyágyút, Ivan Dragót (Dolph Lundgren) vették elő, akinek minden vágya, hogy fia, Viktor Drago (Florian Munteanu) a közben világbajnoki övet szerzett Adonis ellen szállhasson ringbe. A sztori jónak ígérkezik, de ha az a cél, hogy Rocky Balboa összes ellenfelének a fiát sorban elverjék, akkor engem sanszos, hogy egy idő után elveszítenek. Na, mindegy, ettől függetlenül látványos mozinak ígérkezik, így bőven megér egy esélyt. A többi vasárnapi kritikánkból kiderül.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek