Cloudy10 °C
2020. február 23. vasárnap Alfréd
Menü

Igazi tél lesz a jövő héten hóval, ónos esővel, mínuszokkal

Igazi tél lesz a jövő héten hóval, ónos esővel, mínuszokkal
Sószórás tavaly márciusban a Zichy ligetnél (Fotó: szekesfehervar.hu/Bácskai Gergely)

Lehet ezen fanyalogni, csak éppen minek? Január van, tél van, és ennek minden velejáróját meg is tapasztalhatjuk a jövő héten. Többször is várható havazás, nem lesz ritka a mínusz 10-15 fok körüli hőmérséklet sem, míg szerdán akár ónos esőt is kaphatunk a nyakunkba.

Szörnyű hete lesz azoknak, akik minden télen azon sopánkodnak, hogy az évszaknak megfelelő időjárás uralkodik. Az év első teljes hete ugyanis annyira tipikusan januári lesz, hogy rajzolni sem lehetne ennél jobbat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek küldött heti előrejelzése szerint már annak is örülni kell, ha napközben egyáltalán nulla fölé emelkedik a hőmérséklet, de lesznek olyan országrészek, ahol mínusz 10 vagy még ennél is hidegebb lehet. Ezen felül marad az időnkénti havazás (de legalábbis az esélye), jöhet ónos eső és a metsző szél sem kíméli majd az országot. Részletek:

Hétfőn általában derült, napos idő várható, de a Nyugat-Dunántúlon erősen felhős marad az ég, majd estétől nyugat felől növekedni kezd a felhőzet. Napközben számottevő csapadék nem valószínű, az esti óráktól északnyugaton helyenként már havazhat. A leghidegebb órákban általában mínusz 10 és mínusz 2 fok között alakul a hőmérséklet, de néhol mínusz 15 fok körülire is hűlhet a levegő. A nappali maximumok mínusz 5 és 0 fok között alakulnak.

Kedden északnyugat felől egyre több helyen várható havazás, a nyugati, délnyugati megyékben havas eső, ónos eső, eső is eshet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 2 fok között alakul, de a kevésbé felhős, havas tájakon akár mínusz 15 fokot is mérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 6 és plusz 3 fok között alakul.

Szerdán több helyen és több alkalommal várható havazás, a nyugati, délnyugati megyékben havas eső, ónos eső, eső is hullhat. A minimumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 1, a maximumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű.

Csütörtökön átmenetileg kisüt majd a nap, szórványosan valószínű havazás. A leghidegebb órákban mínusz 10 és 0, napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan gyengén havazhat. A minimumhőmérséklet mínusz 10 és mínusz 1, a maximumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szombaton szórványosan havazhat, délnyugaton, nyugaton havas eső, eső is eshet. Vasárnap is szórványosan várható kisebb havazás, havas eső, eső. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton mínusz 5 és 0, vasárnap mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton mínusz 1 és plusz 4, vasárnap 0 és plusz 5 fok között alakulnak.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Új lakóval gyarapodott a Szegedi Vadaspark
  Új lakóval gyarapodott a Szegedi Vadaspark
 • Novellaíró pályázatot hirdetetett a Fekete Sas és a Vörösmarty Társaság
  Novellaíró pályázatot hirdetetett a Fekete Sas és a Vörösmarty Társaság
 • Február 28-a a Kalevala és a finn kultúra napja
  Február 28-a a Kalevala és a finn kultúra napja
 • Óperenciás mesemondó versenyre várják a jelentkezéseket
  Óperenciás mesemondó versenyre várják a jelentkezéseket