5 évnél régebbi cikk

Miért fontos a téli vadetetés?
Fehérvár Médiacentrum fotója
velencei-to.hu
Miért fontos a téli vadetetés?

Akár családi programként is megtekinthetjük a vadállatok etetését a pákozdi vadasparkban. De a vadállatok táplálékkal való ellátása ennél persze fontosabb célt is szolgál: hogy biztosítsa létfenntartásukat a hideg hónapokban.

Egész évben várja a látogatókat a Pákozd-Sukorói Arborétum és Szabadidőpark, ahol a téli hónapokban különleges látványosság a vadállatok etetése, melyet a látogatók is megtekinthetnek. Az etetés azonban nem csupán látványosság, hanem a létfenntartást is szolgálja. 

A Vadaspark munkatársai a hidegben is megtesznek mindent azért, hogy az állatokat változatosan táplálják és lehetőséget nyújtanak a látogatóknak arra, hogy ezt megtekintsék. A téli vadetetésnél a Pákozd-Sukorói Arborétum és Szabadidőpark munkatársai különös figyelmet fordítanak arra is, hogy az ott élő állatok minden, a számukra fontos ásványi anyaghoz és vitaminhoz is hozzájuthassanak, hogy könnyebben vészeljék át a telet.

A pákozdi vadasparkban számos olyan állat is megtalálható, amiket ember nevelt, ezért kifejezetten szelídek és barátságosak.

Még több érdekességet láthatsz a témával kapcsolatban a Fehérvár Televízió videójában:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek