5 évnél régebbi cikk

Influenzajárvány van, látogatási tilalmat rendeltek el a székesfehérvári kórházban is
Fehérvár Médiacentrum fotója
IgenÉlet.hu
Influenzajárvány van, látogatási tilalmat rendeltek el a székesfehérvári kórházban is

Megkezdődött az influenzajárvány az országban, január 18-tól teljes a látogatási tilalom van a Fejér megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban és a Szent Pantaleon Kórház Rendelőintézetben, illetve a megyében működő több ápolási otthonban is.

Az influenza-figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint a január 7-13. közötti időszakban országosan 19 300 ember, vagyis az előző hetinél 75,6 százalékkal többen fordultak panaszukkal orvoshoz, Fejér megyében összesen 1796 beteget regisztráltak, ami 53,4 százalékkal több a három munkanapból álló előző hetinél - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) heti jelentésében.

Valamennyi közigazgatási területen emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva, a legtöbb beteg Fejér megyében, Budapesten, Pest és Somogy megyében volt. Az előző héthez viszonyítva az influenza miatt orvoshoz fordulók gyakorisága Borsod-Abaúj-Zemplén és Csongrád megyében több mint háromszorosára nőtt.

Fejér megyében a legtöbb influenzaszerű megbetegedést továbbra is a Dunaújvárosi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály illetékességi területén regisztráltak, ezt követi a Székesfehérvári, majd a Móri Járási Hivatal. 

A betegek többsége (42,6 százaléka) fiatal felnőtt, míg a betegek 19,7 százaléka gyerek, 11 százalékuk pedig 60 év feletti. A laboratóriumi vizsgálatok szerint az influenza A vírusa a domináns.

A megbetegedések miatt január 18-tól, péntektől teljes a látogatási tilalmat rendeltek el a Fejér megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban és a Szent Pantaleon Kórház Rendelőintézetben, illetve a megyében működő több ápolási otthonban is.

(forrás: nnk)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek