5 évnél régebbi cikk

Magyar zászló lobogott a kínai maraton céljában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Janota Zoltán
Magyar zászló lobogott a kínai maraton céljában

Janota Zoltán a székesfehérvári Family Tree Triatlon SE versenyzője, 3. legjobb európaiként végzett a Kínában megrendezett “Xiamen International Marathon”-on.

A minden évben hatalmas érdeklődésnek örvendő újévi futóversenyen, idén több mint 36 ezren álltak rajthoz, több magyar is, köztük a fehérvári Janota Zoltán.  “Johnny”-ahogy sokan ismerik-, a hazai triatlon egyik kiemelkedő alakja. Így értékelte eredményét:

Olyan volt ez az erőpróba, mint maga Kína. Hatalmas, végtelen, sokszínű, nyüzsgő és állandó küzdésre késztet. Fáradtan álltam rajthoz, az időzóna átállás nem sikerült, ezért óvatos versenyzést terveztem. Tapasztalni, épülni mentem. A viharos szél, az emelkedők és a magas páratartalom a táv második felére rendesen belassították a mezőnyt, 30kilométernél már éreztem, hogy ez egy nagy lelki csata lesz önmagammal. De a kínai emberek, segítők figyelmessége és szűnni nem akaró buzdítása, mindenkinek erőt adott.

Egy hajóskapitánytól kaptam egy kis magyar zászlót, végig velem volt a futáson. Új élmény volt ez, bevallom többször kijöttek a könnyeim közben. A 2:59:11-es időmmel 377. lettem, teljesen elégedett vagyok, tele rengeteg élménnyel, érzelemmel. Még pár nap pihenő és folytatjuk a csapatommal az alapozást. Visszatérek az uszoda mélykék magányába és a konditerembe is.

Ezúton is köszönöm mindenkinek a szurkolást és elismerő szavakat! Ez az igazi csapatmunka"

Az alábbi videóban Janota Zoltántól a megfelelő futási technikához kaphattok tippeket: 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek