5 évnél régebbi cikk

(Másfél)milliomos lett Fehérvár spártaija - Simon Attila a Legyen Ön is milliomos! műsorban is tarolt
Fehérvár Médiacentrum fotója(Másfél)milliomos lett Fehérvár spártaija - Simon Attila a Legyen Ön is milliomos! műsorban is tarolt

A Spartan Race erőt próbáló versenyei és a világ legerősebb csilje után a tudásalapú vetélkedők legnépszerűbbjének számító játékkal is sikerrel birkózott meg Simon Attila.

Simon Attila, vagy ahogy mindenki ismeri, Szájmon neve nem első alkalommal tűnik fel az fmc.hu-n. Korábban már olvashattak a Spartan Race Európa-bajnokságon teljesített elképesztő terepfutásáról, de ott volt a világ legerősebb lecsójának elfogyasztásakor is. Fia a nyers csilipaprika elfogyasztásában szerzett magyar bajnoki címet, így nyugodtan kijelenthetjük, Simonéknál mindig történik valami.

Szájmon ezúttal az egyik országos kereskedelmi csatorna tudásalapú vetélkedőjében, a Legyen Ön is milliomos!-ban tűnt fel. Mit feltűnt, ha már ott volt, el is hozott másfél milliót! Pedig eredetileg nem ebben a vetélkedőben próbálta volna ki magát, feleségével, Tündével a Piramis című játékra jelentkeztek, ide azonban végül nem kerültek be. Aztán az adatbázisból kiszűrve nevét jelentkeztek a Gundel Takács Gábor műsorvezetésével újra életre hívott Legyen Ön is milliomos! szerkesztői, lenne-e kedve itt kipróbálni magát. Szájmonnak volt kedve, a próba pedig olyan jól sikerült, hogy ott találta magát a stúdióban. Tudni kell, minden játékosnak tíz adás áll rendelkezésre, hogy a kiválasztó alkalmával a leggyorsabban adja meg a jó választ, és így játszhasson a milliókért. Szájmonnak az utolsó pillanatban, a tizedik adásban jött össze ez.

- Az elején még úgy voltam, hogy nem kapkodom, megszokom a légkört, tapasztalatot gyűjtök. Aztán a negyedik-ötödik adás környékén már elkezdtem nagyon figyelni, igyekeztem gyorsan válaszolni, de valaki mindig megelőzött. A tizedik, számomra utolsó lehetőségnél aztán sikerült eljutnom a székbe.

A székbe, amely sokkal kényelmetlenebb hely, mint ahogy otthonról, a fotelből tűnik. Furcsa szerkezet, mondja hősünk, valahogy ebben az ülőalkalmatosságban helyet foglalva már nem tűnnek annyira egyértelműnek a válaszok, mint otthon.

- Teljesen más, mint otthon. Beülsz abba a székbe és behúz, mintha egy cső lenne, és minden elmúlik, ami addig megvolt, tudás, logika, minden. Mondok egy példát a játék végéről: a tizedik kérdés az volt, hogy Cseh László melyik úszásnemben lett hármas holtversenyben ezüstérmes a riói olimpián. Gundel Takács Gábor kérdezte, hogy milyen logikai szál lehetne segítségünkre a megfejtésben. Ez a logikai szál az lehetett volna, ha belegondolok, hogy a 100 méter az olyan táv, amelyen könnyebben lehet hármas holtversen, mint 200 méteren. De ott, abban a székben elvész a logika.

Adja magát a kérdés, volt-e kedvenc, vagy épp nagyon rossz élményt jelentő kérdés. Mint kiderült, ha ennyire leegyszerűsítve nem is osztályozhatjuk a másfél milliós nyereményhez vezető kérdéseket, azért akadtak emlékezetes állomások.

- A legrosszabb az volt, amikor éreztem, hogy semmi ötletem nincs a helyes válaszra. Ráadásul már a második kérdés ilyen volt, amely úgy szólt: Mi a guacamole alapvető összetevője. Fogalmam nem volt róla, hogy mi az, de csak azért nem, mert nem mutattak be minket egymásnak, ugyanis kiderült, rengeteg guacamole-t ettem már, csak nem tudtam, hogy az a neve. Ez ott akkor sokkoló volt, hogy már a második kérdésnél segítséget kell igénybe vennem. A legkönnyebb talán a kilencedik, másfél milliós kérdés volt, mely Kempelen Farkas sakkozó automatájának fejfedőjére utalt, ezt pontosan tudtam, hogy turbán van a fején.

Szájmon végül a tizedik kérdés után, másfél millió forinttal távozott a stúdióból, nagy örömet okozva családjának, barátainak. Volt azonban még valaki, aki rengeteg üzenetet kapott, gratulációkat, kérdéseket a játékkal kapcsolatban. Ez az illető nem más, mint a népszerű énekes, a Bon Bon frontembere, Szolnoki Péter.

Péter és Szájmon ugyanis elképesztően hasonlít egymásra, erre a témára a játék után az egyik kereskedelmi csatorna is ráugrott, meghívta a két urat reggel műsorába. Itt kiderült, Szájmon és Szolnoki már ismerik egymást, igaz, személyesen most először találkoztak.

- Nagyjából két éve történt, hogy a Péter rám írt: "Szia! Mint kiderült, mi nagyon hasonlítunk egymásra. Kaptam Rólad egy fotót és ez tényleg így van." Kérdezte, beleegyezek-e, hogy egy műsorban bemutassa a képemet. Tudni kell, Peti kimondottan gyűjti a hasonmások fotóit. Én vagy egy napig nem láttam az üzenetet, aztán amikor észrevettem, válaszoltam, hogy persze, semmi gond. Erre ő is írt, hogy szuper, de már lement a műsor. Azóta alkalmanként beszéltünk, de személyesen most találkoztunk első alkalommal.

A játék nyereményének már megtalálta a helyét Szájmon, egy része természetesen kedvenc sportára, a Spartan Race-re fordítja. Idén nyáron Olaszországban, a Dolomitokban rendezik meg az Európa-bajnokságot, ide nagyobbik fia és felesége is elkíséri majd. Ez a túra nagyjából félmillió forintba fog kerülni, Szájmon reméli, hogy 56 esztendősen, az új korcsoportok bevezetésével éremmel zárhatja a kontinenstornát, tovább szaporítva idei sikerlistáját. Addig is, a másfél milliós nyereményt hozó játékot ide kattintva nézhetitek meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek