5 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Coco Loco farsangi buli, AWS lemezbemutató koncert és A LEGO-kaland 2.
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Coco Loco farsangi buli, AWS lemezbemutató koncert és A LEGO-kaland 2.

Bár az időjárás még mindig nem tudja eldönteni, hogy mit akar, mi legyünk kicsit határozottabbak, és merészkedjünk ki a városba, ugyanis ismételten számos program várja a kikapcsolódni vágyókat. Lesz itt farsangi mulatozás, két lemezbemutató koncert (Esti Kornél, AWS) is, és még a mozi is nagyágyúkkal (A LEGO-kaland 2., A kedvenc) örvendezteti meg a nagyérdeműt.

Koncert: Esti Kornél - Lemezbemutató
Mikor? Február 8., péntek 20:00
Hol? Petőfi Kultúrtanszék

Az Esti Kornél szokványosnak egyáltalán nem nevezhető nevük (Kosztolányi Dezső után szabadon) ellenére egy viszonylag régmúltra visszatekintő zenekarról beszélünk, akik főleg alternatív rockzenében nyomulnak. A 2006-ban alakult bandának eddig öt lemeze jelent meg, az utolsót 2018-ban dobták piacra, amely az Eltűnt idő címet viseli. A tripla A38-as lemezbemutató után turnéra indulnak, amelynek első állomása Székesfehérvár lesz.

Buli: Coco Loco farsangi fiesta
Mikor?: Február 8., péntek 21:00
Hol?: Ikon Club

Készen állsz életed egyik legőrültebb farsangi bulijára? Na, ha igen, akkor pénteken a Ikon Clubban a helyed, ugyanis a csípőtekerős és trópusi zenéjéről ismert Coco Loco lesz a vendég, hogy egy fergeteges jelmezes őrületet varázsoljanak a fehérvári polgároknak a szürke hétköznapok után. A zenekar már 1998 óta szórakoztatja a nagyérdeműt, jelenleg tízen húzzák el az emberek nótáját, és kizárólag élő-zenés fellépéseket vállalnak. Biztatóan hangzik, nemde?

Labdarúgás: MOL Vidi FC - DVTK
Mikor? Február 9., szombat 17:00
Hol? MOL Aréna Sóstó

Újabb hétvége, újabb rangadó. Legalábbis így kéne hozzáállniuk a Vidi focistáinak is, ugyanis a múlt heti botlásnak köszönhetően igencsak nagyra nőtt a távolság (nyolc ponttal vezet a Fradi) a MOL Vidi FC és a Ferencváros között. A Vidi - a Fradival ellentétben - a téli átigazolási ablakban ténylegesen is növelte hazánk fiainak számát a keretben: a 48-szoros magyar válogatott Elek Ákos, és a legutóbb a horvát HNK Hajduk Splitben gólokat szóró Futács Márkó is Székesfehérvárra tette át a székhelyét. Hogy ez mire lesz elég, a végelszámolásnál kiderül, addig is: Hajrá, Vidi! Kellenek azok a pontok!

Koncert: AWS - Lemezbemutató
Mikor? Február 9., szombat 20:00
Hol? Petőfi Kultúrtanszék

A fehérvári származású Siklósi Örs (vele készült interjúnkat itt olvashatjátok) vezérletével újabb mérföldkőhöz érkezett az AWS (Ants With Slippers) zenekar, ugyanis 2018-ban a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztivál után októberben vadonatúj albummal jelentkeztek, a Fekete részemmel, amelynek lemezbemutató turnéja apropóján szombaton Székesfehérvárra látogatnak a srácok. 

A papucsos hangyák ízig-vérig rockzenében utaznak, a zúzós dallamok mellé pedig könnyed szöveget párosítanak, így ha egyszer meghallod valamelyik nótájukat, biztos lehetsz benne, hogy egykönnyen nem megy ki a fejedből.

Mozi: A kedvenc
Mikor? Február 7-től
Hol? Cinema City Alba

A napokban botlottam bele A kedvenc előzetesébe, amely igencsak meglepett, ugyanis ezer éve nem láttam Olivia Colmant játszani (utoljára a Broadchurch második évadában). Tovább lesve az előzetest egy impozáns történet bontakozott ki előttem, miszerint a 18. századi Angliában a betegeskedő Anna királynő (Olivia Colman) foglalja el a trónt. Nevében közeli barátja, Lady Sarah Malborough (Rachel Weisz) kormányozza az országot, közben pedig el is látja a gyengélkedő uralkodót.

Egy szép nap aztán új szolgáló, Abigail (Emma Stone) érkezik az udvarba, akit Lady Sarah egyből a gondjaiba vesz. Abigail igencsak talpraesett és ambiciózus leányzó, így gyorsan Anna királynő kedvence lesz, és mindent elkövet, hogy visszatérhessen arisztokrata életéhez. Persze ezt nem mindenki nézi jó szemmel. Ja, igen a filmet amúgy tíz Oscar-díjra is jelölték, köztük a Legjobb film-kategóriában is. Erősen ajánlós!

Mozi: A LEGO-kaland 2.
Mikor? Február 7-től
Hol? Cinema City Alba

A LEGO-kaland első felvonása annak idején igencsak meglepte az embereket, ugyanis különleges technikával készült animációja, és laza humora (na, meg hogy minden csupa LEGO volt) azonnal lekapott mindenkit a lábáról. Így egyáltalán nem volt kérdés a folytatás, ám mielőtt belecsaptak volna Emett és a szupiszuper-társadalom újabb kalandjaiba, a mozi egyik hősének, Batmannek az unalmasnak cseppet sem mondható mindennapjaiba is betekintést nyerhettünk.

Ezzel az apró kitérővel aztán elég idő telt el ahhoz, hogy újra nagyot szóljon A LEGO-kaland, immár kettes sorszámmal ellátva. A mozi a  régi brigádon túl új figurákat is felvonultat, nem beszélve a poszt-apokaliptikus beütésről, amely még egyet rápakol az amúgy is magasan fekvő lécre. Hogy milyen lett az újabb őrület, vasárnapi kritikánkból kiderül. LEGO-fanoknak kötelező!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek