5 évnél régebbi cikk

Újabb használt autós átverés, székesfehérvári érintettel
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Újabb használt autós átverés, székesfehérvári érintettel

Mindenáron szeretünk jól járni, és vannak, akik erre gátlástalanul ráutaznak. Az újabb használt autós átverésben éppen ezt a gyengeségünket használják ki, és székesfehérvári érintett is van.

Mit tennél, ha a használt autókat kínáló oldalakat böngészve egy elképesztően jó ajánlatba futnál bele? Olyanba, ami még a hülyének is megéri, de még a nagyon hülyének is. Szinte biztos, hogy kapnád a telefont, és amennyiben meg tudod venni az autót, azonnal lecsapnál a lehetőségre. A történet itt kezd érdekessé válni...

"Minap egy ismerősöm hívott fel, hogy melyik az igazi ára egy általam árult használt autónak, mert töredékéért látja az egyik oldalon." - kezdi a kissé szürreális történetet Wilcsek Róbert, az egyik nagy székesfehérvári gépjármű értékesítő cég értékesítője. - "És valóban, a közel 4,5 millió forintot érő autót 1,4 millió forintért találtam meg az egyik használt autókkal foglalkozó weboldalon, de úgy, hogy még a rendszámot sem takarták ki, vagyis tökéletesen beazonosítható volt. Természetesen azonnal felhívtam az ott megadott számot, és mint vevő érdeklődtem a gépjármű után. Az "eladó" persze egyetlen konkrétumot sem tudott mondani, de jelezte, az autó vételárát előre kell átutalni, és persze, hogy nagyon sok a komoly érdeklődő. Amikor azt mondtam, hogy látni szeretném vásárlás előtt az autót, akkor már elkezdett kihátrálni, és végül a bankszámlaszámát sem adta meg."

Az érintett hirdetés természetesen azóta már eltűnt, ám szinte biztos, hogy nem ez volt az egyetlen, ahol a könnyen megszerezhető pénzre utaztak a csalók. Ahogy azonban Wilcsek Róbert is kiemeli, természetszerűleg szeretnek az emberek jól járni egy üzlettel, és ha ennyire jól lehet járni, akkor gyakran az óvatosságukat is elveszítik. Ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy amikor egy autót ennyire a piaci értéke alatt árulnak, ráadásul látatlanban kérnek tőlünk pénzt, akkor azért legyünk gyanakvóak, mert ezzel az üzlettel végül nem biztos, hogy mi járunk jól.  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek