5 évnél régebbi cikk

Akár ötszáz férőhelyes parkolóház is épülhet a Palotai úton
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvár Televízió
Akár ötszáz férőhelyes parkolóház is épülhet a Palotai úton

Közel ötszáz új parkolóhellyel bővülhet a város az elkövetkező években. Hamarosan megépülhet az a parkolóház a Palotai úton, melyet korábban a Koch László utcába terveztek. A közgyűlés kiválasztotta a tanulmánytervet, a beruházás két ütemben valósul meg.

Jelenleg mintegy száz férőhelyes ingyenes parkoló működik azon a területen a Palotai úton, melyen a közgyűlés döntésének köszönhetően hamarosan parkolóház épülhet, közel háromezer négyzetméteres területen. A parkolóházat korábban a Koch László utcába tervezték. 

Az épület terveit ismertetve Kocsis Orsolya, a beruházási iroda vezetője elmondta, hogy két variáció készült a parkolóház terveire: 3 illetve 4 emeletes épület is megvalósulhat a Palotai úton. A tervek szerint a félszinteltolásos szerkezetű parkolóház egyirányú forgalmat tesz majd lehetővé, és két-két rámpapáron lehet majd közlekedni a szintek között.

A végleges kiviteli tervek az év végére készülhetnek el, majd közbeszerzési eljárás keretében választja ki az önkormányzat a kivitelezőt. Ezt követően kezdődhetnek a munkálatok.

További részletek a Fehérvár Televízió riportjában: 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek