5 évnél régebbi cikk

Megszüntették az egyik fehérvári trolloldalt
Megszüntették az egyik fehérvári trolloldalt

A napokban megszűnt a Fehérvári Csujjogatós nevű Facebook-oldal. A honlap a lakosokat, politikusokat és intézményeket kikezdő posztjairól vált hírhedtté.

A több mint 5000 követővel rendelkező oldal többek között a biofűtől bekábult fiatalok fotóinak és videóinak közléséről, valamint helyi politikusok gyalázásáról volt ismert. A napokban Cser-Palkovics András, a város polgármestere videós közleményben állt ki az egyik megalázott ellenzéki képviselőnő mellett. Legutóbb pedig egy hunyadis tanár állítólagos amatőr pornográf felvételeit akarták nyilvánosságra hozni, de mielőtt ez a tartalom napvilágot látott volna, az oldal elérhetetlenné vált.

Ormos Zoltán médiajogász felhívta a figyelmet arra, hogy a Facebookon kiposztolt írásaink olyanok, mintha azt nagy nyilvánosság előtt mondanánk el. Tehát ha negatívan nyilatkozunk valakiről, melynek nincs igazságalapja, akkor akár jogi következményei is lehetnek, bizonyos esetekben még polgári per is indulhat. Ha ilyen bűncselekménynek vagyunk a célszemélye, vagyis mi vagyunk az áldozatok, haladéktalanul jelentsük a Facebooknak, de egyéb jogi eszközök is a rendelkezésünkre állnak, például büntető feljelentést tehetünk a rendőrségen.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek