5 évnél régebbi cikk

Jövő héten akár 20 fok is lehet
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
Jövő héten akár 20 fok is lehet

A tél utolsó napja lesz egyben a hét legmelegebb napja is: csütörtökön akár 20 fok is lehet. A február egy kis felmelegedéssel búcsúzik, de természetesen a hétvégére azért várható némi viharos szél, helyenként pedig csapadék is.

Soha rosszabb télbúcsúztató időjárást, mint idén. Hónak már nyoma sincs, és olyan igazán dermesztő hideggel sem kell számolni. Helyette van napsütés, a jövő héten pedig akár a 20 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek küldött előrejelzése alapján. Napi bontás:

Hétfőn néhol rövidebb, másutt hosszabb időre is kisüt a nap, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet döntően mínusz 7 és 0, a legmagasabb hőmérséklet plusz 7 és 13 fok között alakul.

Számottevő csapadék kedden sem valószínű. Főként a Dunántúlon erős, néhol viharos lehet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 5, a maximumhőmérséklet 9 és 17 fok között valószínű.

Szerdán és csütörtökön többnyire derült vagy gyengén felhős időre lehet számítani, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet szerdán mínusz 3 és plusz 4, csütörtökön mínusz 3 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok szerdán 9 és 15, csütörtökön 12 és 20 fok között alakulnak.

Pénteken, március elsején szórványosan várható eső, zápor. A szél is megerősödik. A leghidegebb órákban 0-6 fok lehet. Napközben 9-15 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan lehet kisebb eső, zápor, nagyobb eséllyel a keleti országrészben. Többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Vasárnap több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek