5 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Baba-Expo, Mystery Gang és Bëlga Dupla
Fehérvár Médiacentrum fotója
koncert.hu
Fehérvári programok a hétvégére: Baba-Expo, Mystery Gang és Bëlga Dupla

Legyen tánc! Mert a hétvégén Fehérvárra látogat a rockabilly magyar királya, a Mystery Gang. Mert pénteken és szombaton is a Petőfiben koncertezik a Bëlga. Mert épp itt az ideje, hogy az Alba Fehérvár végre magához térjen a kosárbajnokságban. Mert az év egyik legjobb családi programját (Baba-Expo) rendezik vasárnap a MKOSZ Sportcsarnokában.

Családi: Baba-Expo
Mikor?: Március 3., vasárnap 9:00-14:00
Hol?: MKOSZ Sportcsarnoka

Az önmagát Magyarország legnagyobb országjáró családi rendezvényeként meghatározó Baba-Expo vasárnap Székesfehérvárra érkezik. A korábbi beszámolók alapján kétség sem férhet hozzá, hogy hiába a rövid időtartam (nyitástól kapuzárásig mindössze öt óra telik el), városról városra elképesztő tömeget mozgatnak meg a szervezők. A helyszín most új lesz (MKOSZ Sportcsarnoka), de a recepten sokat nem változtatnak. Babáknak, gyerekeknek, kismamáknak és szülőknek egyaránt kinálnak programokat és vásárolnivalót is. A teljesség igénye nélkül talán ezek ígérkeznek a legérdekesebbnek: ingyenes játszóház, ugrálóvár, lufibohóc, de szó lesz őssejttárolásról és használt kismama-, baba- és gyerekruhákat is lehet adni, venni.

Kiállítás: Finisszázs - a Trianon kiállítást lezáró beszélgetés
Mikor?: Március 3., vasárnap 18:00
Hol?: Csók István Képtár

Ez itt az utolsó lehetőség azoknak, akik meg akarták nézni Jankovics Marcell kiállítását, de még nem tudtak rá időt szakítani. A Trianon december eleje óta látogatható, de már csak vasárnapig. A zárónapon este hattól a grafikusművésszel Látrányi Viktória, a Fehérvár Médiacentrum hírigazgatója beszélget egy rendhagyó, ráadásul ingyenes tárlatvezetés keretében. A kétszáz, szatirikus politikai karikatúrák világát idéző grafika nem kevés iróniával és humorral mutatja be a magyar történelmi eseményeket. A megnyitón ott járt a Fehérvár Televízió is:

Sport: Alba Fehérvár - Falco KC Szombathely
Mikor?: Március 2.,szombat 18:00
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

Finoman fogalmazva sem az Alba Fehérvár szezonja a mostani. A város kosárcsapata emberemlékezet óta nem szerepelt ilyen gyengén a bajnokságban. Ha most érne véget a szezon, a cseppet sem előkelő 11. helyen végezne kosárcsapatunk, miközben korábban sokan már az alapszakasz végén a 4-5. helyeket is csalódásként élték meg. Meg is lett az ötszörös magyar bajnok halvány szereplésének eredménye: a szurkolók el-elmaradtak a meccsekről, az interneten kórusban szidták a rajongók a játékosokat és a vezetőket. A klub végül edzőt cserélt és a keret is jelentősen átalakult az elmúlt hetekben. Egy háromhetes szünet után szombaton kiderül, mindez mire volt elég a bajnokság egyik legerősebb csapata ellen. 

Koncert: Bëlga Dupla
Mikor?: Március 1-2., péntek és szombat 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Péntekre már minden jegy elfogyott, szombatra még lehet belépőt venni a Petőfibe. Nem csoda, az elmúlt két évtized meghatározó magyar zenekara, a Bëlga ad dupla koncertet Székesfehérváron. Magukat és a zenét sem veszi túlságosan komolyan Még5milliárd, Bauxit, Tokyo, DJ Titusz és DJ Marvin, ettől függetlenül szövegeik szinte kivétel nélkül találóak, húsba vágóak vagy egyszerűen csak a homlokára csap az ember, hogy ezt miért nem én írtam meg? Szóval hétvégén legyen tánc, például erre a térdrogyasztós, seggriszálós Beatrice-feldolgozásra:

Koncert: Mystery Gang
Mikor?:
Március 1., péntek 19:00
Hol?:
Nyolcas Műhely

Hihetetlen, hogy idén már 21 éves lesz a rockabilly magyar helytartója, a Mystery Gang. Az igazi csajozós macsózene magyar királyai hosszú idő után látogatnak el ismét a Nyolcas Műhelybe, hogy zenéjük mellett előadják az általuk megidézett kor minden külsőségét. Ebben amúgy is erősek a srácok: a mozdulatok, a frizurák, a ruhák és még a tetoválások is hitelesen adják vissza az '50-es éveket, amikor a rockabilly, a jungle és a garage stílusok leginkább a csúcson voltak. Karrierjük egyik csúcspontja lehetett volna, ha öt évvel ezelőtt a Játssz még, jazzgitárral kijutottak volna az Eurovíziós Dalfesztiválra, de akkor ez nem jött össze. Nagy kár.

Mozi: Amit nem akarsz tudni a szüleidről 
Mikor?: Február 28-tól
Hol?: Cinema City Alba

Mit tehet egy apa, ha a család addig megszokott életszínvonalából szépen lassan le kell adni? Kezdésnek megpróbál pénzt szerezni - mindenáron. Tettlegességig azért nem fajul a helyzet, de az amerikai kertvárosban élő jómódú Frank (Alec Baldwin) és Nancy (Salma Hayek) úgy döntenek, hogy pár hónapra kiadják a nyaraló szomszéd üresen álló házát. A befolyó pénz így legalább fedezi a lányuk iskoláztatását. És egyébként is: mi bajuk lehet ebből? Sok. Mert arra még ők sem számítanak, hogy a bérlésre jelentkező fickó elítélt szexuális bűnöző. Ráadásul még egy félreértés nyomán el is rabolják őket. Egynek elmegy a film, ha éppen nincs jobb ötlet egy esti programra, de azért sokat ne várjon tőle senki. Pláne annak tükrében, hogy a két főszereplő színész az utóbbi időben messze nem élete formáját futja. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek