5 évnél régebbi cikk

Öt DIY tavaszi ajtókoszorú
Fehérvár Médiacentrum fotója
countryliving.com
Öt DIY tavaszi ajtókoszorú

Egyszerű, de nagyszerű: egy saját készítésű koszorúval könnyedén tavaszi hangulatot varázsolhatunk a lakásba. Papírok, szalagok, ágak, virágok, néhány drót és egy ragasztópisztoly - és indulhat a móka!

Bejárati ajtóra, szobaajtóra, szekrényre, falra - bárhová kiakaszthatjuk a műveinket. Jó időben akár a teraszra is kiülhetünk elkészíteni a tavaszi koszorút, melyeket néhány egyszerű hozzávalóból össze tudunk állítani, akkor is, ha nincs különösebben jó kézügyességünk. Gyerekekkel is jó közös program! 

Tulipános vigalom

Kevés "tavaszibb" virág létezik a tulipánnál. Ez a koszorú ugyan nem lesz egy az egyben tartós, cserébe változatos, mert mindig friss virágokat tűzhetünk rá, és a kedvünknek megfelelően alakíthatjuk. A vékony faágakat, vesszőket áztassuk vízbe néhány órára, akkor könnyebben hajlanak, majd dróttal rögzítsük őket össze koszorú formában. Ezután rá is köthetünk szalaggal egy csokor tulipánt, vagy egyenként is körbetűzködhetjük az egészet virágokkal. 

Papírvirágok a tavasz színeiben

Az alapkoszorú lehet egy szalmakoszorú, vagy a mostanában divatos könnyű hungarocell koszorú is. Válasszunk hozzá tetszőleges színben a hobbiboltokban vagy méteráru boltokban kapható színes szalagok közül. A szalag egyik végét ragasztópisztollyal rögzítsük a koszorú hátoldalán, majd tekerjük be szalaggal egyenletesen az egészet, jó szorosan. Csak azután vágjuk el, amikor már körbeértünk, hogy ugyanott tudjuk rögzíteni a végét, ahol elkezdtük. A virágdíszítéshez vághatunk ki saját kezűleg papírból virágokat sablon segítségével, de könnyű kis selyemvirágokat is ragaszthatunk rá, melyeket készen megtalálunk a kézműves boltokban.

Legkisebbek is elkezdhetik

Kedves, tarka és egyszerű: ezt a papírkoszorút akár az ovis gyerekek is elkészíthetik egy kis segítséggel. Szükség van hozzá egy vastag kartonpapírból kivágott koszorúalapra, és minél többféle színű muffin papírra. Ezeket egyszerű papírragasztóval rögzíthetjük egymáshoz, ahogyan az akasztóként szolgáló szalagot is. Apró, színesre festett kavicsokkal, gombokkal még feldobhatjuk.

Szalagok bűvöletében

Szalmakoszorú az egyik legcélszerűbb alap ehhez a dekorációhoz, mert abba könnyű meghajlított apró, vékony drótokkal beletűzködni a kedvünkre összeválogatott masnikat. Készülhet simán a tavasz derűs árnyalataiban, de akár húsvéti mintákat is belecsempészhetünk.

 Aranyeső és tojások

Készülhet mű aranyeső ágakból is, amíg nem virágzik az igazi, akkor is nagyon látványos lesz. A színes tojások többféle alapanyagból lehetnek: hungarocell- , fa- vagy kifújt tojások, vagy éppen műanyagok is. Listcrawler escorte is a revolutionary hookup and dating community for online dating. The idea behind Listcrawler is to connect singles in real life, rather than online, which makes this site an exclusive one-on-one dating experience. You listcrawler stl can create a free account with Listcrawler and meet hundreds of other single individuals just like yourself within moments! Befesthetjük kézzel, vagy éppen készen is vehetünk már kidíszített példányokat, hogy azokat ragasszuk a koszorúra. A lényeg a minél színesebb végeredmény!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek