5 évnél régebbi cikk

Online is intézhetjük az általános iskolai beiratkozást
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Online is intézhetjük az általános iskolai beiratkozást

Elektronikussá válik számos, általános és középiskolai tanulmányi ügy intézése, így többek között a beiratkozás is. Bár a személyes megjelenést nem váltja ki, az ügyintézés hosszát megrövidítheti a fejlesztés.

2019-ben április 11-én és 12-én lesz az általános iskolai beiratkozás. Ebben az időpontban mindkét szülőnek meg kell jelennie a választott intézményben, és bemutatni a gyermek személyi igazolványát, lakcím kártyáját és TAJ-kártyáját is, valamint az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget igazoló tanúsítványt is.

A beiratkozáshoz szükséges adatlapokat azonban a szülők már előzetesen otthonról is online kitölthetik, a KRÉTA rendszer felületén történt regisztrációt követően.

"Arra kell különösen figyelni, hogy valamennyi adatlapot töltsék ki, ami ott megjelenik. Különös tekintettel a hit és erkölcstan választására, vagy az étkezés igénylésre. Későbbiekben itt jelezhetik majd előzetesen a szülők az adott iskolai napon a 16 óra előtti távozást, amit személyesen aláírásukkal erősítenek meg." - hangsúlyozta Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója.

Az online beiratkozásról további részleteket megtudhattok a Fehérvár Televízió összeállításából:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek