Light rain18 °C
2019. május 22. szerda Júlia, Rita
Menü

Fehérvári programok a hétvégére: Rapid Randi, beerpong bajnokság és Road

Fehérvári programok a hétvégére: Rapid Randi, beerpong bajnokság és Road
Beerpong, vagyis sörpong - képünk illusztráció (Fotó: Belushi's)

Ünnepelnek a virágárusok: nőnappal kezdődik a hétvége! A vágott virágok éves felvásárlási láza mellé ajánlunk néhány bevált randihelyszínt Fehérvárról és a megyéből is. A hétvégén lesz néhány jó koncert is a városban, ezek közül kettőt emeltünk ki (Road, Ricsárdgír). Nincs hétvége szuperhősös film nélkül (Marvel Kapitány), a Barátság moziban pedig az Alelnök című politikai szatírát vetítik.

Randi: Nőnapi randik
Mikor?: Március 8-10., péntek-vasárnap
Hol?: Fejér megyében

Péntek = március 8. = nemzetközi nőnap. Ha a Valentin-napot sikerült is megúsznod, ezt biztosan nem fogod. Ráadásul úgy, hogy a nőnap ezúttal péntekre esik, vagyis a csajok egészen biztosan társadalmilag hozzácsapják a szombat-vasárnapot is a péntekhez. De hogy ne csak a virágárusok járjanak jól, érdemes egy mini-kirándulást, vagyis egy úgynevezett randit is beiktatni a programba. A romantikus énjét biztosan mindenki könnyebben előcsalogatja, ha nem a nulláról kell kezdenie az ötletelést a helyszínek tekintetében, hanem némi támpont is akad már. Ha nem akarod elhagyni a várostáblát, de azért csak megsétáltatnád azt a csokor tulipánt, ezeken a helyeken biztosra mehetsz:

Ha van autó vagy távolsági buszbérlet és idő, akkor Fejér megye is tele van olyan helyekkel, ahol érdemes ölelésig sétálni. Nemcsak ősszel. Olvass többet róluk itt: 

Randi: Nyelvmerenge Rapid Randi
Mikor?: Március 9., szombat 15:00-17:00
Hol?: Dos Puertas

Legalább hat nő és hat pasi kell a programhoz, különben teljesen feleslegesen megy mindenki a Dos Puertasba szombat délután. Ezért is kérik a szervezők, hogy ha megvan a szándék, okvetlenül regisztráljunk a Rapid Randira. Ha viszont megvan a legalább hat-hat fő, akkor indulhat a 36 perces vakrepülés. A lányok leülnek egy-egy asztalhoz, a fiúk pedig hatpercenként tolódnak eggyel arrébb. Ennyi idő alatt kell kiderülnie, hogy mennyire (nem) szimpatikusak egymásnak, és lesz-e hogyan tovább. A szervező London Style Nyelviskola most elsősorban a 20-30 éves korosztályt várja minirandizni, de az eseménynél utalnak rá, hogy később a többiekre is gondolnak majd. Részletek és regisztráció a Facebookon:

Koncert: Ricsárdgír
Mikor?: Március 8., péntek 20:00
Hol?: Ikon Club

Manapság már annyira elmosódnak a határok az alter és a mainstream között, hogy tényleg csak azokat a zenekarokat lehet egyik vagy másik polcra feltenni, akik egyértelműen kilógnak valamelyik irányba. A Ricsárdgír ilyen. Ha van alter együttes ma Magyarországon, akkor ők azok. A zene, a szöveg vagy a klipek képi világa is magán hordozza a stílus valamennyi jegyét még úgy is, hogy egyáltalán nem szabad komolyan venni őket. Ők sem veszik komolyan saját magukat. Ennek ellenére sokszor hajlik már-már diszkós szintiközpontú zenébe egy-egy számuk, a dalszövegeket pedig órákig lehetne elemezni, hogy vajon mire is gondolt a költő. Talán ők sem tudják. Ez az egész furcsa katyvasz ugyanakkor mégis nagyon szórakoztató, ha egyszer valaki rákattan. Erre legközelebb péntek este nyolctól az Ikonban lesz lehetőség. Vagy marad a Youtube:

Koncert: Road
Mikor?: Március 9., szombat 19:00
Hol?: FEZEN Klub

A legnépszerűbb tíz magyar rockzenekar között biztosan ott van a Road, talán még az ötben is. Sőt. Az idén 15 éves domoszlói zenekar különleges duplakoncerttel járja az országot és a magyarlakta külhoni településeket. A turné neve is árulkodó: Akusztik & Metál. A FEZEN Klubban kapunyitás szombat este hétkor, késni már csak azért sem érdemes, mert negyedórával később már zenekari dedikálás és fotózkodás lesz, de maga a buli csak 20:30-kor kezdődik majd. 

Kocsmasport: Beerpong bajnokság
Mikor?: Március 9., szombat 17:00
Hol?: Nyolcas Műhely

Ötéves lett a Nyolcas Műhely, így aztán egész hétvégén ünnepelnek. Pénteken előbb a Fegyelmező Részleg, a The Buttholes és a Sidol lép fel, majd szombat késő délutántól beerpong, vagyis sörpong, vagy ha úgy jobban tetszik, sörpingpong bajnokságot rendeznek. A (nevezzük így) sportágnak már hivatalos képviseleti szervezete is van, a Magyar Sörpingpong Egyesület honlapján többek között a részletes szabályzat, a nemzeti bajnokság (mert hogy ilyen is van) és egy vadhajtás, a fröccspingpong leírása is megtalálható. Akinek még nem volt alkalma kipróbálni az utóbbi idők egyik legfelkapottabb kocsmasportját, annak lesz rá szombaton egy egész délutánja. Addig is, ebben a videóban lehet ismerkedni a sörpingponggal:

Mozi: Alelnök
Mikor?: Március 8., péntek 20:00
Hol?: Barátság mozi

A világot sosem a nagyhangú, harsány alakoktól kell félteni, hanem a háttérben meghúzódó, sunyi és számító fickóktól, akik addig kavarják a szart helyzetet, amíg nekik jó nem lesz - röviden így lehetne összefoglalni Adam McKay új filmjének mondanivalóját. Valamivel hosszabban: a 132 perces politikai szatíra főszereplője Dick Cheney (Christian Bale), az Egyesült Államok egykori alelnöke, aki nemcsak George W. Bush-t rángatta kénye-kedve szerint, hanem rajta keresztül tulajdonképpen az egész világot. A nyolc Oscarra jelölt film végül csak egyet kapott meg (Legjobb smink), ahogy a hat Golden Globe jelölésből is csak egyet sikerült behúzni (Legjobb férfi főszereplő - musical/vígjáték). Jellemző a főhős megítélésére, hogy Christian Bale a díj átvételét követően egyenesen a Sátánnak köszönte meg az inspirációt. 

Mozi: Marvel Kapitány
Mikor?: Március 7-től
Hol?: Cinema City Alba

Azt értjük, hogy az Oscar-díjas Brie Larsonnak kereken ötmillió oka volt dollárban, hogy elvállalja a Marvel Kapitány főszerepét, de hogy Jude Law mit keres a filmben, az teljesen érthetetlen. Az előzetes alapján a legújabb szuperhősös mozit a Vasember, a Superman és talán a Fekete Párduc alapján gyúrták össze, vagyis legalább már háromszor láttuk, de ránézésre még ennél is többször. A teljesen tucatsztori szerint óriás pácban van a Föld, ugyanis két konkurens idegen faj éppen galaktikus háborút vív, és ennek a kellős közepébe keveredik a mi kis sárgolyónk. Persze van megoldás: Marvel Kapitány, aki - soha nem találnánk ki - a jó idegenek egyik legjobbja. A már ezerszer megénekelt történetet és az unásig ismert speciális effektek ellenére minden bizonnyal a 152 millió dollárból forgatott képregényfilm lesz az év egyik legnagyobb sikere. Részletes kritikánk vasárnap érkezik a filmről. 

UPDATE: Kritikánk a filmről itt: A Bosszúállók között a helye - Marvel Kapitány kritika

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

 • Sárkányhajó-verseny lesz általános,- és középiskolások számára a Csónakázó-tavon
  Sárkányhajó-verseny lesz általános,- és középiskolások számára a Csónakázó-tavon
 • Újra olimpiai és világbajnok atléták Székesfehérváron
  Újra olimpiai és világbajnok atléták Székesfehérváron
 • Négy óvodaudvar újul meg a KÉPES program keretében
  Négy óvodaudvar újul meg a KÉPES program keretében
 • Járdafelújítások Felsővárosban - az Agyag utca után a Kertalja és a Havranek jön
  Járdafelújítások Felsővárosban - az Agyag utca után a Kertalja és a Havranek jön
 • Te reggeliztél már a Novotelben? Kedvezményes büféreggeli várja a fehérváriakat!
  Te reggeliztél már a Novotelben? Kedvezményes büféreggeli várja a fehérváriakat!
 • Novák: január elején életbe lép a négygyermekes anyák szja-mentessége
  Novák: január elején életbe lép a négygyermekes anyák szja-mentessége
 • Patakból mentettek ki egy kutyát a tűzoltók
  Patakból mentettek ki egy kutyát a tűzoltók
 • Új munkahelyek – bővítette szabadbattyáni üzemét a LogSol
  Új munkahelyek – bővítette szabadbattyáni üzemét a LogSol

Eseménynaptár

 • EP-választás - hamarosan kezdődik a szavazás, nálunk még kérhetik az átjelentkezést
  EP-választás - hamarosan kezdődik a szavazás, nálunk még kérhetik az átjelentkezést
 • További drágulás jön a benzinkutakon
  További drágulás jön a benzinkutakon
 • HÍRADÓ 1-kor 2019. május 22.
  HÍRADÓ 1-kor 2019. május 22.
 • Benkő: a haderőfejlesztés Magyarországról is szól
  Benkő: a haderőfejlesztés Magyarországról is szól
 • Tíz fehérvári közlekedési helyzet, amiből csodával határos módon nem lett nagyobb baj
  Tíz fehérvári közlekedési helyzet, amiből csodával határos módon nem lett nagyobb baj
 • Gyulai Memorial - újra olimpiai és világbajnok atléták Székesfehérváron
  Gyulai Memorial - újra olimpiai és világbajnok atléták Székesfehérváron
 • Elszabadult lovak - nyomoz a rendőrség
  Elszabadult lovak - nyomoz a rendőrség
 • Lakossági fórum a 11. számú választókörzet lakóinak
  Lakossági fórum a 11. számú választókörzet lakóinak
 • Adótudatosság - egyre népszerűbb az elektronikus adóbevallás
  Adótudatosság - egyre népszerűbb az elektronikus adóbevallás
 • Otthon Melege - a fűtési rendszert korszerűsíthetik
  Otthon Melege - a fűtési rendszert korszerűsíthetik
 • Bizalmatlansági indítvány - hétfőn szavaznak az osztrák kancellár ügyében
  Bizalmatlansági indítvány - hétfőn szavaznak az osztrák kancellár ügyében
 • 20 millió beruházás a Királysoron – megújult járdákat, lépcsőket, támfalat adtak át
  20 millió beruházás a Királysoron – megújult járdákat, lépcsőket, támfalat adtak át
 • Mesebeli számok, gólyalábas térjáték, koncertek - hétvégén Játékfesztivál
  Mesebeli számok, gólyalábas térjáték, koncertek - hétvégén Játékfesztivál