5 évnél régebbi cikk

Hogyan készítsük fel autónkat a tavaszi szezonra?
·Közlekedésautó·Utolsó frissítés: undefined
Hogyan készítsük fel autónkat a tavaszi szezonra?
·Közlekedésautó·Utolsó frissítés: undefined

A tavasz kezdetével az autókat is fel kell készíteni az új évszakra. Sokat spórolhat az, aki időben szervizbe viszi járművét.

Gumicsere, fék-, futómű- és a világítás ellenőrzése, ablakmosó folyadék csere. Ez az a minimum, amit csekkolni kell egy autón, hogy biztonságosan vezethessünk és megelőzzük a felesleges kiadásokat.

"Első körben, amit ilyenkor érdemes, az a téli gumit átcserélni nyárira. Ez azért fontos, mert a téli gumiabroncsnak a szerkezete a hideg időre van beállítva, tehát ott más szilikon mennyiség van a gumiban, ezért tavasz alkalmával, hogy ha ezt nem cseréljük le, akkor az autó stabilitása az megváltozik az úton, ugye ezért szükséges lecserélni a téli kereket nyárira" - tudtuk meg Fodor Zsolt szervizvezetőtől, majd a fékek ellenőrzésének fontosságára hívta fel a figyelmet. "Télen a sok sózás végett megszorulhat a fék - mivel a leszórt anyagok beragadhatnak oda-, ezért érdemes elvinni szervizbe, márkaszervizbe, és ott egy komplett átvizsgálást végezni az autón.”  

A téli sós szennyeződés szétmarhatja a karosszériát, ezért célszerű egy alapos mosást is végezni az autón. Reggelente még nem ritka a mínusz fok, így nem vagyunk elkésve. Amikor azonban az átlaghőmérséklet hét fok felett lesz, mindenképpen javasolt az említett ellenőrzések, cserék elvégzése. A szakemberek azt tanácsolják, hogy időben jelentkezzen be, aki szervizbe vinné az autóját, mert előfordulhat, hogy sokat kell várakozni.

Az autók szakszerű felkészítéséről a Fehérvár Televízió is készített anyagot:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek