5 évnél régebbi cikk

A tökéletes esküvői vendég 5 titka
Fehérvár Médiacentrum fotója
pinterest.com
A tökéletes esküvői vendég 5 titka

Esküvői vendégnek lenni bizony nem könnyű. Sokan nem is gondolnák, mennyi mindenre kell odafigyelni, ha valaki esküvőn vesz részt. Mennyi pénzt illik ajándékba adni? Milyen szabályok vonatkoznak a plusz egy főre? Hogyan mondjunk vissza egy esküvőt? Összeszedtük a tökéletes esküvői vendég 5 titkát, hogy te legyél barátaid nagy napjának a sztárja!

Válaszolj minél hamarabb a meghívóra!

Tartsd mindig szem előtt az ifjú pár kérését, és minél hamarabb jelezz vissza nekik, hogy részt tudsz-e venni az eseményen! Párkapcsolatban élsz? A plusz egy fő ilyenkor természetesen megengedett. Szingli vagy, de alakulóban van egy kapcsolat? Ilyenkor jobb, ha egyedül mész az esküvőre. Tudjuk, hogy a friss láng ilyenkor nagyon erős lehet, de kínos, ha időközben mégis vissza kell mondanod a plusz vendégedet.

Készülj ajándékkal!

Amennyiben az ifjú pár nem készült ajándék listával, jobb elkerülni a kínos helyzeteket, és inkább pénzt adni ajándékba. Az összeg természetesen függ a köztetek lévő kapcsolat szorosságától, illetve a ceremónia helyszínétől. Egyre többen tartanak például külföldön esküvőt. Ilyenkor számold bele a plusz költségeket, de mindenképpen hagyj valamennyit az ajándékra is!

Légy pontos!

Késős típus vagy, de a barátaid általában csak legyintenek rá? Ezen a napon biztos nem fognak. Esküvőre sosem illik késve érkezni, ezért érdemes a ceremónia előtt már legalább 20 perccel megjelenned.

Ne viselj fehéret!

Biztosan neked is remekül áll a fehér ruha, de ez a szín kizárólag a menyasszonyt illeti meg. Ezen kívül kerüld a feketét és a tűzpirosat is, melyek esküvőre ugyancsak nem megengedettek. Ha tanácstalan vagy a dress code-ot illetően, ezen az oldalon további tippeket találsz, milyen típusú esküvőre, mit illik viselni.

Óvatosan az italozással!

Próbálj meg mértékkel szórakozni, és az alkohol fogyasztását is visszafogni! Nemcsak magadat hozhatod ezzel kényelmetlen helyzetbe, hanem az ifjú párt is. Ha kocsival érkeztél az ünnepségre, mindenképp maradj az alkoholmentes italok fogyasztásánál.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek