Fair21 °C
2019. október 20. vasárnap Vendel
Menü

Négy minőségi Fejér megyei étteremben is olcsón ehetünk vasárnapig

Négy minőségi Fejér megyei étteremben is olcsón ehetünk vasárnapig
Készül az Angus bélszín a 67 Étteremben (Fotó: Facebook/67 Étterem & Bistro)

Hétfőn kezdődött és vasárnapig tart az Országos Étterem Hét. Fejér megyéből négy étterem is kedvezményes áron kínál háromfogásos ebédet vagy vacsorát 3900, 4900 vagy 5900 forintért. Asztalt foglalni csak az esemény honlapján keresztül lehet.

A magyar konyha sokszínűségére szeretné felhívni a figyelmet a DiningCity.com eseménye, a kedvezményes árú menükkel pedig olyanokat is szeretnének elcsábítani egy jó ebédre vagy vacsorára, akik egyébként ritkán járnak étterembe. Az Országos Étterem Hét vasárnap estig tart, a több mint 130 étterem között négy Fejér megyeit is találhatunk: a székesfehérvár 67 Étterem & Bistrót, a velencei Kavics Grill Éttermet, a rácalmási Jankovich Kúria Wellness Hotel és Éttermet, valamint a dunaújvárosi Kiskohász Vendéglőt.

A tavaszi Országos Étterem Hét hétfőn kezdődött és vasárnap estig tart. Asztalt foglalni a limitált helyekre csak az esemény honlapján keresztül lehet a 3900 forintos top, a 4900 forintos prémium, vagy az 5900 forintos exkluzív besorolású kategóriákban. A menük minden esetben három fogásból állnak. A Fejér megyei helyek kínálata:

A székesfehérvári 67 Étterem & Bistro a legdrágább, exkluzív menüt kínálja. Választható előétel/levesek: Cékla, kecskesajt, mogyoró (V); Vichyssoise, füstölt lazac & kaviár; Fácán consommé, roppanós zöldségek, tortellini. Választható főételek: Gombával töltött ravioli, vargánya hab (V); Szivárványos pisztráng, karalábé, vajmártás; Borjú stefánia, füstölt zeller & pak choi; Zöldfűszeres nyúlgerinc, répa cannelloni & fodros kel. Választható desszertek: Kókusz, mangó, csokoládé; Kávé, tonkabab, narancs.

A 67 Étterem & Bistrót egyébként tavaly az Országos Étterem Hét vendégei a vidéki helyek közül a harmadik legjobbnak a választották a prémium kategóriában. Akkor a fehérvári vendéglőt csak a debreceni Ikon Étterem, és a legjobbnak talált nyúli Szél Fiai Fogadó és Cellárium előzte meg. 

A Kavics Grill Étterem top kategóriájú menüvel vár mindenkit Velencén vasárnap estig. Választható levesek/előétel: Medvehagyma krémleves sajtos ropogóssal (V); Húsleves zöldséges-húsos darafelfújttal, petrezselymes olajjal; Zsályás libamáj pástétom pikáns házi szilvalekvárral, pirított kaláccsal. Választható főételek: Konfitált sertés tarja tejszínes-fehérboros gombamártással, pirított medvehagymás knédlivel; Roston sült csirkemelltrió medvehagymás-márványsajtos-vargányás zelleres burgonya pürével és grillezett jégsalátával; Harcsapaprikás kapros-juhtúrós galuskával. Választható desszertek: Házi somlói galuska; Túrógombóc vaníliás-fahéjas tejföllel; Meggyes pite, meggypálinkás meggyraguval.

A top besorolású mellett kifejezetten böjti menüt is lehet rendelni a rácalmási Jankovich Kúria Wellnes Hotel és Étteremben. Választható levesek/előételek: Sültburgonya krémleves, lencse, petrezselymes pirított beregi csirkemáj (L); Birsalmaleves, tepertőkrémes-hajdinás kenyér (G); Kacsa májkrém, szőlő, vajas kalács (G, L); Kimbap (szárított algába tekert rizs és zöldségek, karikákra szeletelve, szójaszósszal). Választható főételek: Mangalica szűz, sült hagymák, zellerkrém (L); Citromos-vajas pirított csuka, majonézes burgonya (L); Beregi sült csirke, zöldségfőzelék (L); Kukoricaprósza, kelkáposzta, kéksajt, mogyoró (L, V); Chapche (Koreai üvegtészta sertéshús csíkokkal és friss zöldségekkel sütve). Választható desszertek: Gesztenyekrém, josta lekvár, tejszín (L); Hajdina, körte, marcipán; Narancs, mogyoró, tejcsokoládé (G, L). Böjti menü: Sültburgonya krémleves, lencse, lágy tojás (L); Kukorica prósza, kelkáposzta, kéksajt, mogyoró (L); Hajdina, körte, marcipán.

Ugyancsak top kategóriájú menüvel várják a vendégeket vasárnap estig a dunaújvárosi Kiskohász Vendéglőben. Választható előételek/leves: ’Kiskohász’-ízelítő kétféle krémből, bagette-tel (V); Hideg-füstölt csülök tormahabbal; Savanyú-csípős leves. Választható főételek: Gorgonzolás tésztabatyuk rukkolával, sültpaprika-krémmel (V); Serrano sonkába göngyölt jércemell aszaltparadicsommal és mozzarellával töltve, habos burgonyapürével; Malaccsülök friss lecsóval és lángossal; Marhaszegy párolt zöldségekkel. Választható desszertek: Csokoládé-mousse torta; Kókuszos-vaníliás panna cotta, mandarinpürével (Cm, Lm, Gm). 

A DiningCity.com által szervezett program ötlete New Yorkból indult, és Belgium, Luxemburg, Ausztria, Olaszország, Kína, valamint Szingapúr után 2011 óta Magyarországon is évente kétszer megszervezik.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár