5 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Mozdulj, Fehérvár!, Richter Flórián Cirkusz és Kowalsky meg a Vega
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Mozdulj Fehérvár
Fehérvári programok a hétvégére: Mozdulj, Fehérvár!, Richter Flórián Cirkusz és Kowalsky meg a Vega

Annyira igazságtalan, hogy az első igazán jóidős hétvégén a legtöbb minőségi program nem szabadtéri lesz. De mit lehet tenni, ha például Jordan Peele legújabb horrorfilmje (Mi) csütörtökön került a mozikba? A Richter Flórián Cirkusz ismét felverte a sátrát a Vásártéren, és vasárnap délutánig maradnak is. Végül némi képzavarral egy emberként sportol majd a város szombaton (Mozdulj, Fehérvár!) a MOL Aréna Sóstóban.

Sport: Mozdulj, Fehérvár!
Mikor?: Március 23., szombat 09:00-
Hol?: MOL Aréna Sóstó

Szóval nem attól lesz sportos a város, hogy otthon, a fotelből vagy egy kocsmapulton könyökölve nézi az ember a Vidi vagy a Fehérvár AV19 meccsét. Persze az is jó dolog, hogy egy-egy ilyen bajnokira több ezren moccannak meg, de mégiscsak az a legfontosabb, hogy az egyén sportoljon. Most szombaton pedig miénk a stadion, a MOL Aréna Sóstóba várnak százakat, ezreket, hogy együtt mozogjanak. Annál jobb ugyanis nincs, mint amikor közel azonos képességű, felkészültségű emberek valami egészséges dologgal, nagy tömegben múlatják az időt. Reggel nyolctól lehet nevezni a rock 'n' roll futásra, aztán sorban jön majd Rubint Réka, Csapó Nóra, Katus Attila, Czanik Balázs és a többiek. A teljesség igénye nélkül lesz spinracing, jógaterem és egészséges életmód tanácsadás is. A teljesség igényével pedig részletes program itt

Családi: Richter Flórián Cirkusz
Mikor?: Március 20-24., szerda-vasárnap 
Hol?: Vásártér (Homoksor 57.)

Richter Flóriánék nem sokat vacakoltak a címadással, az idei műsoruk egyszerűen csak Showtime néven fut. A további kacifántos körmondatok helyett inkább felsoroljuk, hogy mit is lehet látni péntek 18 órától, szombaton 15 és 18 órától, valamint vasárnap 11 és 15 órától (olvasás közben mindenki képzelje a következő felsorolás alá ezt a zenét): Franciaországból Perry Pedersen 300 kg-os dél-amerikai fókáival bemutatja Európa legjobb fóka produkcióját, Richter Flórián vadonatúj új lovas produkciójával elvarázsolja a nézőket az apacs indiánok földjére, egzotikus állatok kavalkádja, Elastic-fantastic Ukrajnából a levegő királyai, Ceasar Pindo a szenzációs gumiember Chiléből, Olaszországból Mr. Costa a nevettetés nagymestere, Richter Kevin szenzációs 10 fős akrobata csoportja új világpremiert mutat be és még számos műsorszám két órában.

Sport: Fehérvár AV19 - EC Red Bull Salzburg
Mikor?: Március 22., péntek 19:15
Hol?: ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok

Most vagy soha! Legrosszabb esetben pedig majd jövőre. Persze nem ez a cél, hanem a győzelem, hiszen csak így maradhat reménye a négy győzelemig tartó párharcban a mieinknek. A rájátszás első körében eddig csak egy győzelem jött össze, rögtön az első meccsen, azóta azonban zsinórban hármat nyert az EBEL egyik legtehetősebb csapata. Egy biztos: sok gól lesz. A két csapat az idei bajnokságban több olyan meccset is játszott, ahol összesen tíz gól környékén vagy valamivel afölött szereztek. Nekünk most egy aprócska gól is elég lenne, egy sovány 1:0, mint a párharc első meccsén, csak a Fehérvár nyerjen. A keddi salzburgi meccs után így nyilatkozott a csapat vezetőedzője:

Koncert: Kowalsky meg a Vega
Mikor?: Március 23., szombat 19:00
Hol?: FEZEN Klub

Előre szólunk: teltházas a buli. Mit lehet ilyenkor tenni? Reménykedni. Meg nézni a Facebook-eseményt, hátha feldob valaki egy-két kósza belépőt betegség, utazás vagy akármi miatt. Az idén húszéves zenekar nemcsak itt, hanem szinte bárhol és bármit megtölt - országhatáron belül. Kowalskyék épp a januárban megjelent (és rögtön duplán platinalemez) új albumot, az Árnyék és fényt turnéztatják, na meg persze a régi dalokat is. Legújabb videójukat nem egészen két hét alatt több mint 450 ezerszer nézték meg, biztosan eljátsszák majd a FEZEN Klubban is a Mindenemet.

Mozi: Mi
Mikor?: Március 21-től
Hol?: Cinema City Alba

A Mi (eredeti címén Us) már csak az előzetes alapján sem tagadhatná le, hogy a Tűnj el! (Get out) kistestvére. Vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy az író-rendező Jordan Peele saját stílust teremtett? Talán. Az intelligens, nem öncélúan ijesztgető és trancsírozó, társadalmi mondanivalóval bíró horror már első nekifutásra is Oscar-díjat érdemelt, ez pedig itt a méltó folytatása. Nem annyira szatirikus, még kevésbé visszafogott, cserébe bőven elgondolkodtató, különösen az amerikai középosztály számára. Merthogy róluk van itt szó, közel két órán keresztül. Adott egy család, akiknél a tengerparti nyaralás során az éjszaka közepén megjelenik egy másik família a kocsifelhajtón, akik kísértetiesen úgy néznek ki, mint főszereplőink. És viszonylag gyorsan kiderül az is, hogy erős túlzás lenne azt állítani, hogy barátkozni érkeztek...

Mozi: Elrabolt világ
Mikor?: Március 21-től
Hol?: Cinema City Alba

Végre egy film, ami nem folytatás, nem szuperhősös és nem remake. Az Elrabolt világ (Captive State) nem véletlenül lett a tavasz egyik legvártabb filmje, hogy aztán az egyik legnagyobb csalódás legyen. Legalábbis a kritikák lehangolóak, az értékelések legjobb esetben is közepesek, de mindez cseppet sem meglepő, ha végignézzük az előzetest. Ezek alapján az űrből érkezett megszállók és a végső harcra készülő földlakók történetét már sokszor láttuk, a képek sem nyújtanak semmi újdonságot, és valahogy az egész olyan olcsónak tűnik. Ne legyen igazunk. Vasárnap kiderül, akkor jelentkezünk részletes kritikával. Addig marad a trailer: 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek