5 évnél régebbi cikk

Részben beismerte tettét a Budai úti lövöldöző
Részben beismerte tettét a Budai úti lövöldöző

Részben beismerte tettét a Budai úti lövöldöző. A férfi kóros elmeállapotára és tudatlanságára hivatkozva kért enyhítést, a székesfehérváriaktól pedig megbocsátást remél. A tárgyalás májusban folytatódik.

Légpuskával sebesített meg több embert is egy férfi tavaly áprilisban Székesfehérváron.  A lövéseket egy piacon vásárolt légpuskából adta le, miután nyugtatókat vett be és alkoholt is fogyasztott.

A vádlott öt - köztük négy kiskorú - sértettre adott le célzott lövést. A sértettek közül hárman könnyebben megsebesültek, azonban fennállt a súlyosabb sebesülés kialakulásának reális veszélye is. A rendőrök néhány nap alatt elfogták a lövöldözőt.

A férfi részben beismerő vallomást tett. Banális ostobaságként emlegette tettét. Az elkövető folyamatos gyógykezelés alatt áll, de elmondta, hogy előfordult már, hogy nem vette be gyógyszereit.

A vádlott bocsánatkérő leveleket írt a sértetteknek, és megbocsátást remél azoktól, akiket megrémített. Továbbá kérte a lőfegyverrel való visszaélés vádjának megszüntetését, amit a bíróság elutasított, mint ahogy a letartóztatás megszüntetését is. A vádlott fellebbezett a döntés ellen, így erről a másodfokú bíróság dönt. A tárgyalás májusban folytatódik.

Borítókép: blikk.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek