Fair7 °C
2019. december 10. kedd Judit
Menü

Megvan a fehérvári autótolvajok kedvenc márkája

Megvan a fehérvári autótolvajok kedvenc márkája
Csökkent az autólopások száma (Fotó: aegondirekt.hu)

Mindössze négy bejelentett autólopással hozta le 2018-at Székesfehérvár, bár ez is elég volt a dobogós helyhez az országos rangsorban. A négyből ráadásul három lopott autó azonos márkájú volt.

Ami első körben remek hír: csökkent az autólopások száma országosan, 2018-ban 182 lopást rögzítettek a 2017-es 199-cel szemben. Persze ez az adat azokat a tulajokat a legkevésbé sem deríti fel, akik a 182 károsult között voltak. Székesfehérváron a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságtól kapott adatok szerint a tavalyi évben mindössze négy gépjárművet lovasítottak meg.  

Ez a szám bár elenyésző a budapesti 134 bejelentett autólopáshoz képest, arra mégis elég, hogy Budaörssel kézen fogva a dobogó második fokára lépjünk fel az országos rangsorban. 

Megvan a fehérvári autótolvajok kedvenc márkája

És hogy mi volt az autótolvajok kedvenc márkája? Míg országos viszonylatban az első helyen a Volkswagen áll, addig a fehérvári tolvajok a BMW-re esküsznek, a négy ellopott autóból három ilyen márkájú volt. Történetesen a kakukktojás egy autó károsult tulajdonosa kedves ismerős, így annak a márkája sem titok. "Volkswagen Polo autónkat vitték el az esti órákban a ház elől. Gyakorlatilag egyetlen órában történhetett csak a lopás, mert este hétkor még biztosan a helyén állt a Rákóczi utcában, a ház mögötti parkolóban, nyolc órakor pedig már csak hűlt helye volt." 

Országos viszonylatban egyébként a sorrend a következő: Volkswagent (33 lopás) a Ford követi (27 lopás), majd aztán jön csak a BMW (16 lopás). A dobogós helyek után a Škoda és a Toyota 13–13 lopással, az Opel 12 lopással, a Suzuki és a Renault 8–8 lopással, a Peugeot 6 lopással, az Audi, a Nissan és a Seat 5-5 lopással, majd a Mercedes, a Citroën és a Smart 3-3 lopással következnek.

Arra a kérdésre, hogy Székesfehérváron mely körzetből, városrészből tűntek el a járművek, sajnos a FMRFK nem tudott választ adni, sem pedig arra, hogy a lakótelepi vagy a családi házas övezeteket kedvelik-e jobban a tolvajok, azt azonban elárulták, mind a négy autót az esti-éjszakai órákban lopták el. 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Székesfehérvár néprajzi értékei - könyvbemutató a múzeumban
  Székesfehérvár néprajzi értékei - könyvbemutató a múzeumban
 • Kevesebb baleset történt a vasúti átjárókban
  Kevesebb baleset történt a vasúti átjárókban
 • Foglalkoztatásbővítés - újabb pályázattal támogatják a kkv-kat
  Foglalkoztatásbővítés - újabb pályázattal támogatják a kkv-kat
 • Töretlenül fejlődik az internet
  Töretlenül fejlődik az internet
 • Űrtakarítást indít az Európai Űrügynökség
  Űrtakarítást indít az Európai Űrügynökség
 • A túlélésért küzd egy négygyermekes édesapa
  A túlélésért küzd egy négygyermekes édesapa
 • Mesterséges intelligencia - a szűrővizsgálatokat segítheti
  Mesterséges intelligencia - a szűrővizsgálatokat segítheti
 • Tömeges létszámleépítés várható a román közigazgatásban
  Tömeges létszámleépítés várható a román közigazgatásban

Eseménynaptár