4 évnél régebbi cikk

Garancsi távozhat, a MOL lehet a Vidi új tulajdonosa?
·Hírekfoci·Utolsó frissítés: undefined
Garancsi távozhat, a MOL lehet a Vidi új tulajdonosa?
·Hírekfoci·Utolsó frissítés: undefined

Sajtóinformációk szerint a Vidi jelenlegi tulajdonosa hamarosan megvásárolhatja az Újpest FC-t. Ha a Magyar Nemzet értesülése helytálló, úgy Garancsi Istvánnak el kell adnia a fehérvári klubot. A Vidi új tulajdonosa ebben az esetben a jelenlegi névadó szponzor, a MOL lehet.

Húszmillió euróért eladná az Újpest FC-t belga tulajdonosa, a vevő pedig Garancsi István lehet - írja a Magyar Nemzet. Mivel egy személy vagy gazdasági társaság birtokában nem lehet több klub, az üzlet létrejötte esetén Garancsinak meg kellene válnia a MOL Vidi FC-től. A lap értesülései szerint ebben az esetben a fehérvári csapat új tulajdonosa a jelenlegi névadó szponzor, a MOL lehetne.

A Magyar Nemzet megkereste Garancsi Istvánt az ügyben, de a Vidi kommunikációs osztályától azt a választ kapták, hogy "az elnök úr úgy gondolja, jelenleg nincs olyan téma, amelyben meg kellene szólalnia". Ennél lényegesen közlékenyebb volt Roderick Duchatelet. Az Újpest FC jelenlegi tulajdonosa elmondta, hogy évek óta folyamatosan tárgyal érdeklődőkkel, ám eddig senki nem fizette volna ki az általa elképzelt vételárat. Az összeget egyébként a közelmúltban emelte fel 20 millió euróra, vagyis több mint 6 milliárd forintra. Mindezt a klub egyre kedvezőbb helyzetével és folyamatos befektetéseikkel indokolta. A belga üzletember kiemelte, hogy ha lesz is tulajdonosváltás, arra legkorábban nyáron kerülhet sor.

A MOL az egyik legnagyobb magyar vállalat, értékét 2016-ban 1672 milliárd forintra, vagyis akkori árfolyamon közel 6 milliárd dollárra becsülték. A Coface hitelbiztosító közép-kelet-európai cégeket számba vevő tavalyi listáján a régió harmadik legnagyobbjaként rangsorolta, csak a lengyel olajipari cég (PKN Orlen) és a cseh Skoda Auto előzi meg az ötszázas listán. A MOL kiemelten támogatja az oktatást is: a Richter mellett az egyik alapítója a Budapesti Corvinus Egyetemet - így annak székesfehérvári karát is - nyártól fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítványnak. 

Borítókép: Megyeri Zoltán
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek