5 évnél régebbi cikk

Székesfehérvári (is) az ország harmadik legvonzóbb munkahelye
Székesfehérvári (is) az ország harmadik legvonzóbb munkahelye

A magyar munkavállalók értékelése alapján már hatodik alkalommal adták át a legvonzóbb vállalatoknak járó díjakat.

Ismét a Mercedes-Benz lett a legvonzóbb magyarországi munkáltató a magyar munkavállalók értékelése szerint, a második helyet a LEGO nyerte el, harmadik pedig a székesfehérvári telephellyel is rendelkező IBM lett - a Randstad Hungary, a világ legnagyobb független munkáltatói márkakutatásán alapuló hazai díjait, a Randstad Awardot csütörtökön adta át.

Hogy milyen szempontok szerint értékeltek a magyar munkavállalók? Talán nem meglepő, hogy továbbra is a fizetés és a munkahelyi légkör az a két szempont, ami a legnagyobb súllyal nyom a latba munkahely választáskor. Ugyanakkor egyre nagyobb szerepet kap a fizikai elhelyezkedés és a munka-magánélet egyensúlya is. Az is kiderült, hogy a munkavállalók az IT szektorban helyezkednének el legszívesebben.

„Azok a vállalatok kerültek ki abszolút nyertesként a versenyben, akik elmondhatják magukról, hogy a pénzügyi stabilitás mellett a legújabb technológiai újításokkal is tartják a lépést, valamint jó a megítélésük, hírnevük, munkáltatói márkájuk” – emelte ki hozzá Baja Sándor, a Randstad Hungary Kft. ügyvezetője a díjátadón. Hozzátette ezt is, hogy a munkahely választást befolyásoló három legfontosabb szempont rangsora változatlan az egy évvel korábbihoz képest.

1932 és 1936 között Magyarországon az Organisatio Irodafelszerelési Rt. képviselte az IBM elődjét, a Computing Tabulating Recording Company nevű vállalatot. Az amerikai cég 1936-ban, "Watson Electrical Bookkeeping Ltd." néven indította útjára magyarországi leányvállalatát, nyolc alkalmazottal és 10 000 dolláros alaptőkével. Az első ügyfelek a bankok köréből kerültek ki, akik nagyra értékelték a kártyafeldolgozó gépek gyorsaságát és pontosságát. Kezdetét vette a növekedés, hamarosan külön kártyaüzemet hoztak létre. 1938-ra már húsz dolgozót foglalkoztatott a vállalat, a II. világháború során leégett az iroda, de hamarosan megtörtént az újjáépítés.
A székesfehérvári IBM Global Services Kft. távfelügyeleti funkciókat lát ez az IBM EMEA régióban működő rendszerei fölött. A csoport a hét minden napján 24 órás kiszolgálást nyújt. A központ jelentőségét mutatja, hogy vállalat globális hálózatában mindössze tíz hasonló létesítmény működik az egész világon.

(forrás: szakszervezetek.hu, hwsw.hu)

Borítókép: pixabay.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek