5 évnél régebbi cikk

Hulladékból egyedi ruhát!
Fehérvár Médiacentrum fotójaHulladékból egyedi ruhát!

Hulladékból alkottak hordható ruhákat, egyedi, kreatív technikákkal készítettek ékszereket, díszítettek kukákat az Öko versenyre általános és középiskolások. A versenyt hatodik alkalommal rendezte meg az Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola.

Kreativitás, jobbnál jobb ötletek és hulladékból született alkotások mutatkoztak meg a közönség és a zsűri előtt. Az Öko modellverseny célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosságra. Az összes ruhadarab és ékszer valamilyen hulladékból készült. A versenyre az ország egész területéről érkeztek tervezők és kivitelezők. A pedagógiai célzatú rendezvényen 96 ruhakölteményben léptek kifutóra az alkotók.

(Fotó: Rába Henrietta)

A szemetek, kidobásra váró, de felhasználható anyagok között volt rágópapír, takarópapír, műanyag flakon, cd lemez, de még pelenka is. A ruhákat szakmai zsűri értékelte, a szemétből született ékszereket is pontozták a zsűritagok. Az eseményhez kapcsolódóan tavaly először kukafestő versenyt is rendeztek, amelyeknél a szakértők azt nézték, kültéri használatra alkalmas-e, megjelenik-e benne az idei fő téma a víz és a Depónia arculatvilága.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek