4 évnél régebbi cikk

A platóhoz kötve szállított egy kutyát az autópályán, Kápolnásnyéknél fotózták le
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Naomi Lengyel
A platóhoz kötve szállított egy kutyát az autópályán, Kápolnásnyéknél fotózták le

Kápolnásnyéknél fotózták le az M7-es autópályán azt a kisteherautót, aminek a platóján, a rácshoz kötve szállítottak egy kutyát. Az eset még szombat délután történt. Az Állatvédő Liga elnöke aznap este feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Nagyjából 110 km/h sebességgel haladt szombat délután az M7-es autópályán az a kisteherautó, aminek a platójához kötöttek egy németjuhászt. Az elképesztő jelenetet Kápolnásnyék térségében fényképezte le egy másik autós, a fotók pedig gyorsan eljutottak az Állatmentő Ligához is, melynek elnöke néhány órával később ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Pataki Gábor szerint több szempontból is aggályos volt a kutya szállítása: "...szerencsétlen állat csupán a nyakánál van rögzítve, így a teste többi része egy esetleges hirtelen manőver, kikerülés esetén olyan mértékben kilendülhet, mely az állat testi épségét tekintve már életveszélyes, lábát, rosszabb esetben nyakát törheti" - írta a Facebookon is közzétett feljelentésben. 

Az állatvédők elnöke úgy véli, hogy nemcsak a kikötött németjuhász élete volt veszélyben: "...ez a fajta rögzítés bármikor kioldódhat, a nyakörv elszakadhat, vagy a kutya a nyakörvéből kibújhat félelmében. Ha ebben az esetben az állat az autópályán haladó járművek közé esik, vagy ugrik, akár végzetes kimenetelű balesetet is okozhat" - olvasható a posztban. 

Egyelőre nem tudjuk, hogy mi lett a kutya sorsa, azaz épségben megérkezett-e oda, ahova szállították.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek