4 évnél régebbi cikk

A Deák Ferenc utcában van a legaranyosabb fehérvári KRESZ-tábla
A Deák Ferenc utcában van a legaranyosabb fehérvári KRESZ-tábla

Családbarát kiegészítő KRESZ-táblát kapott a Deák Ferenc utca és a Béke tér kereszteződésében található várakozni tilos tábla. A Kiss & Go zónában három percet kapnak a szülők, hogy iskolába indítsák a kocsiból, vagy a tanítás végén felkapják a gyerekeket.

A Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium előtt kihelyezett várakozni tilos tábla aranyos kiegészítőjét a vezess.hu egyik olvasója szúrta ki. A Béke tér és a Deák Ferenc utca sarkára kihelyezett tábla egy Kiss & Go zónát jelöl ki, ami Magyarországon egyelőre kevésbé, külföldön annál inkább elterjedt. Az első székesfehérvári Kiss & Go (szó szerinti magyar fordításban puszi és indulás) tábla szerint három perce van a szülőknek a kocsiban összecuccolni a gyerekeket, majd egy puszival útjára indítani az iskolába, vagy suli után felkapni őket. 

Ilyen zónát jellemzően reptereknél, pályaudvaroknál vagy iskolák előtt jelölnek ki külföldön. A legtöbb helyen jellemzően két percnyi autóban várakozást engedélyeznek egy-egy Kiss & Góban, ehhez képest teljesen baráti, hogy Fehérváron egy perccel több jut a reggeli és/vagy délutáni műveletre. 

Bár a tábla nagyon aranyos, valójában időt spórol és kevesebb eséllyel lesz zsúfolt a környék a várakozó szülők autói miatt. Az eredeti KRESZ-tábla, a várakozni tilos hatálya alatt ugyanis a be- és kiszállás idejére, vagy a folyamatos fel- és lerakodáshoz szükséges ideig, egyéb okból pedig maximum ötperces maximális várakozást engedélyez. Utóbbi csökkenhet most a Kiss & Go segítségével két teljes perccel. Már ha mindenki komolyan veszi.

Borítókép: Fiers Gábor
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek