4 évnél régebbi cikk

Három kiváló vízminőségű és gyerekbarát strand a Velencei-tónál
Három kiváló vízminőségű és gyerekbarát strand a Velencei-tónál

Közzétette első idei listáját az ÁNTSZ, ahol a természetes fürdőhelyek vízminőségét osztályozza. A Velencei-tavi strandok többsége kiváló minősítést kapott.

Bár az idei fagyosszentek jó hosszan villantják meg fogukat, a mostani közel sem strandbarát időjárás ne tévesszen meg senkit: néhány hét, és jól fog esni a hűsítő habokba merülni. Székesfehérvár földrajzi helyzete ilyen szempontból (is) szerencsés, hiszen a Balatonhoz sem kell órákat utazgatni, az első Velencei-tavi strand pedig alig tizenöt kilométernyire található.

Az ÁNTSZ áprilisban közzétette minősítését, amelyben a hazai természetes fürdővizek állapotát osztályozta. Szerencsére mind a Velencei-tavi, mind pedig a balatoni strandok többsége kiváló besorolást kapott, szóval akár gyermekkel is bátran merítkezhetünk meg a habokban.

Persze a vízminőség egy – bár kétségkívül nagyon fontos – dolog, ám ha kisgyermekkel indulunk neki a strandolásnak, nem árt, ha a kiválasztott hely legalább nyomokban baba- és gyermekbarát. Szerencsére az utóbbi években, évtizedben több helyen bontották el legalább részben a betonszegélyeket és alakítottak ki lassan mélyülő, a legkisebbeknek is élvezhető vízpartot.

A következő három Velencei-tavi strandra bátran indulhatunk a kicsikkel is, hiszen mindegyik partja gyermekbarát, így akár az éppen csak ülni tudó baba is élvezheti a vízben pacsálást.

Napsugár Strand, Agárd

Az agárdi Napsugár Strand tényleg valódi gyerekbirodalom lassan mélyülő homokos parttal, játszótérrel és sok árnyékkal nemcsak a parton, de a tó fölé kifeszített napvitorláknak köszönhetően a vízben is. A tényleg bokaszinttől induló vízmélység a bébiknek is biztonságos, ráadásul a két mini vízi csúszdáért a legtöbb korosztály odavan.

ÁNTSZ besorolás: kiváló

Velence Korzó, Velence

A Velence Korzó csemege a tengerparti hangulat és a homokvárépítés rajongóinak, a víz lassan mélyül, így a pici babával is élvezhető a strand. Amennyiben tömegfóbiánk van, akkor keressünk inkább más célpontot vagy ha tehetjük, menjünk hétköznap, hiszen egy-egy hétvégén komoly embermennyiség gyűlik össze.

ÁNTSZ besorolás: kiváló

Velencei Vízi Vár, Velence

Itt is megvan a lassan mélyülő víz, a pacsálós part és a játszótér, a betonos-füves parton pedig nyugodtan pihenhetünk, a nagyobb gyerekeknek bónusz az óriás vízi csúszda, amiből egyből három is van. Aki szereti a nagyobb tereket, az megtalálja itt a számítását, hiszen a strand közel öthektárnyi területen fekszik.

ÁNTSZ besorolás: kiváló

További ajánlatok:
www.hotelpanorama.hunguesthotels.hu
www.hotelhelios.hunguesthotels.hu

Borítókép: velencei-to.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek