4 évnél régebbi cikk

Alig ismeri valaki a Velencei-tó legjobb YouTube-csatornáját
Alig ismeri valaki a Velencei-tó legjobb YouTube-csatornáját

Hét éve töltötte fel az első videót a YouTube-ra, de azóta csak néhány feliratkozót gyűjtött össze Simon György. Pedig bőven lenne mit nézni: dögevők, bölömbika, vidrák, horgászok, kenuexpedíció és sárkányhajózás. Megtaláltuk a Velencei-tó legjobb YouTube-csatornáját.

Egyszerűen szereti - két szóban így lehetne összefoglalni Simon György viszonyát a Velencei-tóhoz. Legalábbis ha valaki veszi a fáradságot és végignézi az eredeti végzettségét tekintve biológus, napjainkban a velenceitohajozas.hu-t is üzemeltető cég vezetőjének videóit, egész biztosan ez lesz a benyomása. Sokan eddig sajnos azonban nem voltak, hét év alatt mindössze 20 feliratkozó jött össze a csatornán. Ez már csak azért is érthetetlen, mert olyan hangulatos filmek vannak az oldalon, mint például ez:

És a fenti videó a háromszáz feletti megtekintéssel még a jobbak közé tartozik, miközben olyan alig nézett kincsek is szerepelnek a csatornán, amik ennek a töredékét érték el. Ezek közül az egyik legérdekesebb talán, amikor egy fagyban elpusztult vadlúd tetemét kamerázták be, és így készülhettek soha nem látott felvételek a tó dögevőiről és olykor különös viselkedésükről:

(Vigyázat, a videóban néhol felkavaró képsorok is szerepelnek!)

De valószínűleg kevesen készítettek olyan látványos videót a vadludak indulásáról, mint ennek a csatornának a tulajdonosa. Simon Györgynek sikerült egyszerre több tízezernyi madarat megörökítenie a Velencei-tónál, a látványos film ehhez képest csak 29 megtekintésnél jár:

A csatorna legnépszerűbb videóját azért ennél jóval többször indították el. A két és fél percnél valamivel hosszabb film főszereplői a Velencei-tó vidrái. Az éjszakai felvételek során megfigyelhető az állatok viselkedése és táplálkozási szokásai is. Eddig közel 7500-an voltak kíváncsiak a vízi ragadozókra:

Vaskapu, Rigya, Lángi-tisztás - ezek nem a Trónok harca helyszínei, hanem a kedvenc tavunk részei. Ennél persze jóval több egységből áll össze a Velencei-tó, melyeknek nagyobb részét ebben a két perces videóban be is mutatja Simon György:

Akinek tehát csak megközelítőleg fele annyira szívügye a Velencei-tó, mint Simon Györgynek, annak egyszerűen csak fel kell iratkoznia a csatornára, ami rendszeresen frissül. Hol egy hajós film, hol pedig egy akármelyik természetfilmest megszégyenítő videó kerül ki az alkotók kezei közül.

Borítókép: Youtube/Simon György
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek