4 évnél régebbi cikk

Megújulhat a székesfehérvári Alba Plaza
·VásárlásAlba Plaza·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
dogplusz.hu
Megújulhat a székesfehérvári Alba Plaza
·VásárlásAlba Plaza·Utolsó frissítés: undefined

Világmárkákkal bővülhet a bevásárlóközpont kínálata, új parkolóhelyek létesülnek a belvárosban. A jelenlegi tulajdonos tájékoztatása szerint az Alba Plaza megvásárlását követően szakembereik azonnal megkezdték a bevásárlóközpont felújítására, valamint környezetének fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását. Ezeket a nyár végén mutatják be a város számára.

Az Alba Plaza és környezetének tervezett rekonstrukciójáról és fejlesztéséről egyeztettek a székesfehérvári Városházán az Önkormányzat és az Indotek Group vezetői. 

A bemutatkozó látogatást követően immár a cég fejlesztési elképzeléseiről egyeztetett Székesfehérvár Önkormányzata és az Indotek Group. A cég vezetője arról tájékoztatta a várost, hogy az elmúlt időszakban mindkét, a tulajdonukba került területre vonatkozóan megkezdték a tervezést: céljuk a jelenlegi Alba Plaza-épület felújítása és – amennyiben lehetséges – új emelettel történő bővítése, valamint a murvás parkoló kereskedelmi célú beépítése, a jogi lehetőségek által megengedettekhez képest kisebb területű üzletközpont kialakításával. A tulajdonos cégcsoport szeretné bővíteni az eddigi tevékenységét Székesfehérváron, a legmagasabb vásárlóerejű magyar városban, és a beruházással lehetőséget lát világmárkák idevonzására is. A murvás parkoló területén tervezett beruházás pedig több mint ezer új parkolót jelent majd, parkolóházas elhelyezéssel.

A felújítás érinti az Alba Plaza épületében működő városi piacot is, így annak fejlesztése, egy esetleges vásárcsarnok kialakítása is megvalósulhatna. Dr. Cser-Palkovics András polgármester azonban tájékoztatta a tulajdonost, hogy az előkészítő munkába és az egyeztetésekbe bekapcsolódik az önkormányzat, de ebben a kérdésben a végső döntést már csak a következő képviselőtestület hozhatja majd meg, novemberben.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a fejlesztések tervezett költsége várhatóan 30 milliárd forint körül alakulhat. A felek egyetértettek abban, hogy ez a város életében nagyon fontos beruházás lesz. Nemcsak nagyságrendje, hanem a Belváros határán fekvő terület 21. századi városképi kialakítása, és az üzletközpontban helyet kapó funkciók okán is.

A felvázolt ütemterv alapján most a tervek készíttetése kezdődött, amelyeket várhatóan nyár végén mutat majd be a tulajdonos. Az engedélyeztetést is idén szeretnék lefolytatni, hogy jövőre megkezdődhessen a kivitelezés, hiszen a beruházó célja, hogy a 2021-es karácsonyi vásárra már megnyithassa kapuit az új üzletközpont.

Az Indotek Group az elmúlt években a kiskereskedelmi ingatlanpiac egyik legfontosabb szereplőjévé vált, tranzakciói során pedig mindig nagy hangsúlyt fektetett azokra a B és C kategóriás épületekre, amelyeknél megfelelő ráfordítás mellett jó lehetőséget lát az értékteremtésre. Így a társaságcsoport arra törekszik, hogy a portfóliójába került bevásárlóközpontokat a legújabb piaci trendek szellemében korszerűsítse, egyúttal pedig újra is pozícionálja őket, annak érdekében, hogy minél értékesebb helyszínként szerepeljenek a kereskedelmi ingatlanok piacának térképén. Az Indotek Group ennek jegyében fejezte be 2018 májusában a Csepel Plaza korszerűsítését, és indított hasonló fejlesztéseket Zalaegerszegen, Sopronban, Debrecenben és Szegeden.

 

Forrás: ÖKK

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek