4 évnél régebbi cikk

Már csak május 16-ig lehet jelentkezni az ingyenes európai utazásra
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/youdiscoverEU
Már csak május 16-ig lehet jelentkezni az ingyenes európai utazásra

2019-ben is lehetőséget nyújt az Európai Unió arra, hogy a 18. életévükbe lépett fiatalok ingyenesen utazhassanak nyáron. Május 16-án 12 óráig lehet jelentkezni!

Tavaly közel 30 000 fiatal élvezhette ki az ingyenes utazás előnyeit, és tölthette meg az érettségi utáni nyarát kalandos pillanatokkal. Erre a lehetőségre 2019-ben is le lehet még csapni: a DiscoverEU az Európai Unió kezdeményezése idén is biztosítja az európai fiataloknak, hogy ellátogassanak az EU egy vagy több másik országába, elsősorban vasúton utazva, és felfedezzék Európa változatos tájait és érdekesebbnél érdekesebb városait.

A programra a jelentkezés még május 16-án, csütörtökön közép-európai nyári időszámítás szerint déli 12 óráig tart.  

Jelentkezni a 2000. július 2. és 2001. július 1. között született fiatalok tudnak, akik azon országok valamelyikének az állampolgárai, amelyek a nyertes jelentkezők kiválasztásáról szóló döntés időpontjában az Európai Unió tagállamai. A jelentkezéshez a szokásos személyes adatokon túl ki kell tölteni egy rövid kvízt is.

És mi történik, ha kiválasztanak? Kezdődhet a kaland! Legalább 1 és legfeljebb 30 napig utazhatsz majd 2019. augusztus 1. és 2020. január 31. között, ami alatt felfedezheted Európa ezer arcát, kulturális gazdagságát, szerezhetsz új barátokat, és talán egy kicsit önmagadat is jobban megismerheted.

Persze a lehetőség jár némi kötelezettséggel is: a DiscoverEU nagyköveteként az lesz a feladatod, hogy beszámolj utazási élményeidről a közösségi oldalakon a #DiscoverEU hashtag használatával, vagy akár az iskoládban vagy a helyi kultúrházban is tarthatsz élménybeszámolót élő közönség előtt. Részt vehetsz továbbá a #DiscoverEU fotó- és videópályázatán (#Competition), melyen remek díjakat nyerhetsz.

A közösség Facebook-oldalán izgalmas képeken és videókon követheted egy-egy fiatal, vagy csoport utazását, de van magyarországi Facebook-csoport is, ahol akár utastársat is szerezhetsz.

További részletek és jelentkezés a program weboldalán.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek