4 évnél régebbi cikk

A rendőrség azt üzente: kösd már be magad!
A rendőrség azt üzente: kösd már be magad!

Mind a mai napig - az erre vonatkozó szigorú törvények ellenére is - számos embernek problémát okoz a biztonsági öv használata. Most a rendőrség Kreszmenők című animációs sorozatának újabb epizódjában a sokaknak riasztó öv került a középpontba.

Egészen hihetetlen, hogy még mindig akadnak olyanok, akiknek el kell magyarázni a biztonsági öv fontosságát. Sőt, külön sportágként tekintenek arra, hogyan és mikor ne kössék be magukat, majd hangos üdvrivalgások közepette üdvözlik a trafipaxokat, a rendőröket. Persze van akinek ez sem elég, és olyan pólóval frissíti fel ruhatárát, amelyen egészen egyszerű övmintázat látható, így miután jól átverte vele a hivatalos szerveket, az országút királyának érezheti magát. Mutatom:

Vannak bajok, na! (Fotó: odditymail.com)

És a legszomorúbb az egészben, hogy az alapból számos emberbe kódolt dacon túl erre még büszkék is. Segítek: ugyanúgy, mint anno a tanulásnál, nem mással járatod a bolondját, csakis magaddal!

Megmondom őszintén régebben én sem tartoztam az övbekötés élversenyzői közé: nagy általánosságban megfelelően rögzítettem magam az anyósüléshez, de amint sietősre vettem a figurát, mindjárt kiment a fejemből az autók egyik életmentő bástyájaként funkcionáló kellék. Szomorú, de igaz. 

Szerencsére ez a szemlélet az évek során drasztikusan megváltozott, ahogy letettem a jogsit már alap volt, de szerencsésen megúszott baleset is nagy hatással volt az övhasználati szokásaimra. Nem győzöm hangsúlyozni: a biztonsági öv életeket menthet!

Valószínűleg, akik nem a bekötés mellett teszik le voksukat, azoknak nem volt még balesethez köthető megrázó, esetleg mázlista élményük, így könnyebben legyintenek a figyelmeztető feliratokra.

Na, pont ezért jött létre a rendőrség Kreszmenők című animációs sorozata, amelyben könnyedebb hangvételben hívják fel a figyelmet a legfontosabb közlekedési kérdésekre. Már hat epizódot leadtak belőle (amiket itt találhattok), a hetedik pedig a napokban debütált, és a biztonsági öv használatát helyezi fókuszba. Tehát, öveket becsatolni!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek