4 évnél régebbi cikk

Tíz éve segítenek Fehérváron is a terápiás kutyák
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Tíz éve segítenek Fehérváron is a terápiás kutyák

Négylábú tanársegédek címmel tartott szakmai konferenciát a Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület. A tízéves fennállását ünneplő fehérvári szervezet széles körben végez segítő kutyák bevonásával gyógypedagógiai terápiákat, elsősorban a gyermekek körében.

Segítő állatterápiát dokumentáltan az 1960-as években, Amerikában alkalmaztak először. Hazánkban 2000-ben kezdődött az első program, Fehérváron pedig most ünnepli tízéves fennállását a Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület.

A jubileumi ünneplésen kiderült: szerencsére immár több ezer emberhez eljut hetente a kutyás terápia hazánkban. Az országos hálózat fontos dunántúli bázisa a fehérvári egyesület. A Pata és Mancs tizennégy törzstaggal, hét terápiás kutyafelvezetővel és számos önkéntessel végez gyógypedagógiai terápiákat, négylábú tanársegédeivel.

"Nagy örömükre két fiatal nemrég vizsgázott két segítő kutyával, de szeretnénk még tovább bővíteni csapatukat. Emellett a pedagógus-továbbképzési program továbbvitele és egy készülő új módszertani kiadvány szerepel a terveink között." - árulta el Csorbáné Szigetvári Melinda, a Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület elnöke.

Hoztunk egy csokor cuki fotót is az eseményről:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek