4 évnél régebbi cikk

Május a magasvérnyomás-betegség hónapja
Fehérvár Médiacentrum fotója
youtube.com
Május a magasvérnyomás-betegség hónapja

Eddig csak egy napot, most már egy egész hónapot szentelnek a szakemberek arra, hogy felhívják a figyelmet a hipertónia veszélyeire és helyes kezelésének fontosságára. A magas vérnyomásnak számos szövődménye lehet. Magyarországon több millió ember érintett, sokan nem is tudnak róla, hogy betegek.

A hipertónia felelős például a Magyarországon évente bekövetkező harmincezer stroke feléért is, aminek veszélyét egy otthon elvégzett vérnyomásméréssel is fel lehet ismerni. Sokan viszont az optimális értékkel sincsenek tisztában. Magyarországon három és fél millió ember küzd magas vérnyomással. Ennek okai közé tartozik a genetika, az életmód és hogy nagyon kevesen ellenőrzik rendszeresen vérnyomásukat.

Jó hír, hogy a vérnyomás-betegségek jól kezelhetők, de még fontosabb a megelőzés! Az egészséges, sportos életmód a leghatékonyabb, ugyanis a mozgás csökkentheti a vérnyomás-betegségek kialakulását. Persze az sem mindegy, hogyan vágunk neki az életmódváltásnak és miként illesztjük be napirendünkbe a rendszeres testmozgást, edzést.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek