4 évnél régebbi cikk

Hangulatos felvételen járhatjuk körbe Fehérvár belvárosát
Hangulatos felvételen járhatjuk körbe Fehérvár belvárosát

Újabb látványos videóra bukkantam, amely ezúttal a madártávlatból való szemlélődés helyett Székesfehérvár belvárosát járja be keresztül-kasul. A rögzített képek ismerős helyszíneken készültek, a látványosságok a fehérváriak mindennapjainak állandó kellékei, ám mégis van valami megnyugtató abban, ahogy végigbandukolunk a Fő utca nyüzsgő forgatagán.

Fehérváriként Fehérvárt egyszerűen nem lehet megunni. Így csodájára járunk minden olyan felvételnek, amely ezt a remek várost helyezi előtérbe. Legyen az drónvideó, vagy viharfotó, a helyiek nagy érdeklődéssel szemlélődnek még úgy is, hogy valószínűleg már ezerszer megfigyelték a látottakat. Nincs mit tenni, ilyen amikor az emberek szeretik a városukat.

A napokban olyan videóba botlottam YouTube-on, amelyet P4TRIK töltött fel saját csatornájára, és a felvétel központjában Székesfehérvár - sokat, ám így sem elégszer látott - belvárosa áll. Az alig két perces mozgóképen többek között megtekinthetjük az Országalmát, az Órajátékot, a Varkocs-szobrot és a Virágórát (amelynek nemrég készült el a 2019-es arculata), és bár mindennap megfordulok a nevezetességek körül, mégis üdítően hat a látványuk.

P4TRIK csatornáján egyébként nemcsak Fehérvárról találhatunk anyagot, hanem az országot járva számos település kuriózumait sikerült lencsevégre kapnia. Az oldalán többek között Komáromról, a Bokodi-tóról, Tihanyról és Hévízről is elcsíphetünk szemkápráztató felvételek. Ja, és ha ez nem lenne elég, akkor a hazai túrázásai közé néha egy-egy külföldi út is belefér: így láthatjuk például a prágai adventet, Gran Canariát és Antayát is. Jó nézelődést!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek